La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les discoteque­s obriran aviat a Catalunya amb el passi covid

Fins a 10 persones per taula als restaurant­s a partir de demà

- MARTA RICART Barcelona

El lleure nocturn obrirà a l’octubre a Catalunya amb el passi covid com a requisit d’entrada. El Govern així ho preveu i “tan aviat com sigui possible”, les pròximes setmanes, segons va confirmar ahir la seva portaveu, Patrícia Plaja. I a partir de dijous es permetrà que restaurant­s i bars tinguin fins a 10 comensals per taula a les sales interiors.

Plaja va eludir concretar la data d’obertura de bars musicals i discoteque­s. RAC1 va dir que el Govern preveu que sigui el 8 d’octubre, però la patronal Fecasarm ho veu molt just perquè s’ha de definir com s’aplica el passi covid.

Plaja va dir que es treballa “en els requisits tècnics, jurídics i sanitaris” per aplicar-lo. El Govern ha de demanar la llum verda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que creu que el Tribunal Suprem ja va obrir la porta a utilitzar el passi covid. Les illes Balears van anunciar dilluns que demanaven l’aval judicial per aplicar-lo i obrir el lleure nocturn el dia 8. Són les dues úniques comunitats que encara tenen tancats els locals. El Govern prepara el sistema (una app, probableme­nt) perquè els establimen­ts puguin llegir telemàtica­ment el certificat de vacunació (o el que acredita que s’ha passat la covid o un test negatiu recent).

Plaja va apuntar que el passi pot estimular la vacunació i que no s’accelera l’obertura del lleure nocturn pels botellots massius, com els de Barcelona. Va assenyalar que molts dels seus assistents ni tenen l’edat legal per accedir a les discoteque­s.

Demà es farà un pas més en la reducció de les restriccio­ns, ja que l’epidèmia està en nivells molt baixos. La resolució del Govern que prorrogarà les mesures actuals vuit dies més permetrà que als bars i restaurant­s es puguin asseure fins a 10 persones per taula als espais interiors. Ara són 6 i 10 només a les terrasses.

El Govern ampliarà l’aforament dels estadis esportius a un 60%, però al sector, en general, continuarà limitat a un 70% El Departamen­t de Salut va anunciar, a més a més, la creació d’un comitè assessor, integrat per una trentena de metges, investigad­ors i altres experts i presidit per la cap d’epidemiolo­gia de Vall d’Hebron, Magda Campins.c

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? El límit de sis persones per taula és vigent a Catalunya des de finals de maig
LLIBERT TEIXIDÓ El límit de sis persones per taula és vigent a Catalunya des de finals de maig

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain