La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Gastronomi­c Forum Barcelona torna renovat

- REDACCIÓ Barcelona

La nova edició, que se celebrarà del 18 al 20 d’octubre al recinte de Montjuïc, se centrarà en la sostenibil­itat

Han estat temps difícils per a la restauraci­ó, que sembla que de mica en mica es va recuperant dels cops durs que li ha clavat la pandèmia. Per això el Gastronomi­c Forum Barcelona 2021, el saló de foodservic­e i gastronomi­a de la Fira de Barcelona, tornarà del 18 al 20 d’octubre amb un rentat de cara i amb l’objectiu de convertir-se en un motor per a la reactivaci­ó econòmica del sector.

Ho van anunciar ahir a l’Antiga Fàbrica Damm, on es va presentar el programa d’aquest saló que reunirà més de 300 empreses i 100 ponents (amb més de 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin), els seus directors, Josep Alcaraz i Pep Palau; el comissiona­t de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentaci­ó Sostenible, Álvaro Porro; el managing director de Prodeca, Ramon Sentmartí, i la cuinera Carme Ruscalleda.

El tema central d’aquesta nova edició serà la sostenibil­itat, perquè, com assenyalav­a Palau, “el restaurant del futur serà sostenible o no serà”. Per això l’àrea d’innovació Forum Lab, aquest any en col·laboració amb la Capitalita­t Mundial de l’Alimentaci­ó Sostenible 2021 de Barcelona, funcionarà com un gran ecosistema d’in

El saló reunirà més de 300 empreses i 100 ponents, amb més de 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin

novació en què més de 50 experts –entre els quals xefs com Fina Puigdevall, Xavier Pellicer, Oriol Ivern, Javier Olleros, Nandu Jubany, Albert Raurich i Paco Pérez– intentaran posar a l’abast d’empreses i profession­als les eines útils per a la gestió sostenible dels seus negocis.

També se centrarà en aquesta temàtica la programaci­ó del congrés gastronòmi­c, en què participar­an cuiners com Joan Roca, Ángel León, Eneko Atxa, Norbert Niederkofl­er, Maria Solivellas, María José San Roman o Najat Kaanache, entre d’altres, que ensenyaran a través de classes magistrals, tastos o presentaci­ons de producte com aconseguei­xen que els seus restaurant­s siguin cada vegada més amables amb el medi ambient. “La sostenibil­itat és l’actitud que tots perseguim. Hem de preservar-la per motius ideològics i econòmics”, ha subratllat la cuinera Carme Ruscalleda,

L’espai Fòrum Vi acollirà les ponències de sommeliers com Josep Roca o Ferran Centelles i el Showroom del Vi, organitzat per Prodeca, reunirà per primera vegada més de 60 cellers catalans. A més a més, hi haurà espais especialit­zats com el Fòrum Dolç, promogut pel Gremi de Pastisseri­a de Barcelona i l’Espai Sucre, que tindrà com a eixos centrals la pastisseri­a, la gelateria i la fleca, i l’Espai Catalunya, que mostrarà la feina de més de 90 petits productors catalans de proximitat i quilòmetre zero.

“El Gastronomi­c Forum Barcelona serà clau per a la reactivaci­ó en l’etapa postcovid per l’impacte que generarà en les empreses del sector i perquè permetrà tornar a connectar negocis i operacions comercials suspeses durant aquest període”, assenyalav­a Josep Alcaraz, director del saló, que aquest any serà d’accés gratuït per a tots els profession­als del sector. Álvaro Porro, comissiona­t de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentaci­ó Sostenible, també va afirmar que “fa falta un esforç entre tots per ajudar a reactivar un sector tan important per a la ciutat”.

El saló, que tindrà nivells d’ocupació prepandèmi­a, un total de 6.000 m2 d’exposició comercial i prop de 4.000 m2 destinats a més de 70 activitats, acabarà amb la lectura d’un Manifest d’Alimentaci­ó Sostenible, ha explicat Palau, que el Gastronomi­c Forum Barcelona 2021 ha redactat amb la Fundació Alícia.

A més a més, es lliuraran els premis Cuiner 2021, que reconeixer­an el millor cuiner emergent de l’any i el més sostenible i que es poden votar públicamen­t a través de Lavanguard­ia.com; els premis Josep Mercader, que distingira­n la trajectòri­a profession­al de cuiners i enòlegs, així com el restaurant més sostenible, i els premis InnoForum, que valoraran la millor innovació gastronòmi­ca. També tindrà lloc la VI edició d’Espai Sucre The Best Dessert i la VI edició del Campionat d’Espanya de Panettone Artesà, organitzat per l’Escola de Pastisseri­a del Gremi de Barcelona.

Joan Roca, Ángel León, Eneko Atxa, Norbert Niederkofl­er i Maria Solivellas són alguns dels ponents

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ?? D’esquerra a dreta, Pep Palau, Carme Ruscalleda i Ramon Sentmartí a la presentaci­ó
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING D’esquerra a dreta, Pep Palau, Carme Ruscalleda i Ramon Sentmartí a la presentaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain