La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ple exblaugran­a

-

Sterling a Grealish, inclosos De Bruyne, Laporte i Rubén Dias, els anglesos ja no sabien què fer, empantaneg­ats en si mateixos, incapaços de superar Donnarumma.

El definidor el té el PSG. Té Messi, ho sabem. Messi porta ara el 30 (el 10 se l’ha quedat Neymar), però continua sent el mateix.

No és sobre el terreny de joc, sembla que dorm, camina i mira. Calcula. Capta una pilota al mig del camp, la rep escorat a la dreta. Arrenca amb la pilota imantada a la cama esquerra. Retalla cap al centre, entrega a Mbappé, que l’hi torna d’esperó, la pilota li queda morta, Messi apunta i la col·loca a l’escaire.

El seu gol (74), el primer que suma de parisenc, el primer que aconseguei­x per a un altre club (quina tristesa, culers), portava el seu segell.

I es desfermava un ventall de sentiments. L’aficionat barcelonis­ta es regirava: a la televisió, va veure un Messi que aixecava els braços, vociferava i corria cap a Neymar i Mbappé, que l’abraçaven i el beneïen (on queda ara aquell intercanvi d’acusacions entre l’un i l’altre, entre Neymar i Mbappé, vodevil de nens de primària?) i assumien el valor del dorsal 30, el tipus que abans resolia partits per als blaugrana i ara ho fa per als parisencs.

El gest, l’èxtasi de Messi, tornava a la vida el PSG, necessitat d’estímuls com es troba després de l’empat contra el Bruges en la jornada inicial de la Champions (1-1), després de la compromesa victòria de lliga davant el Lió i després de les ximpleries que generen els seus egos.

A ningú convenç encara el PSG, amalgama de superestre­lles que deixen sols Ander Herrera i a Verratti –ànimes desateses al mig del camp–, i tot i això amb el seu talent, encara que a comptagote­s, en té prou ara per ara per resoldre un partit i fins i tot per impulsar-se fins a la primera plaça del grup.

Això només acaba de començar, però ara mateix el que està fora de joc és el City de Guardiola, tan tossut i ingenu com inofensiu.c

Els exjugadors del Barça Antoine Griezmann i Luis Suárez per a l’Atlètic, com també Leo Messi per al PSG, van marcar ahir.

L’aficionat culer es regirava: a la televisió va veure un Messi que aixecava els braços i abraçava Neymar

El City de Guardiola toca i toca, però l’absència d’un ‘killer’ fa de les seves maniobres un ‘interruptu­s’

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain