La Vanguardia (Català-1ª edició)

Griezmann i Suárez donen vida

L’Atlètic remunta in extremis contra un Milan amb deu

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Els exblaugran­a Antoine Griezmann i Luis Suárez van donar vida a l’Atlètic a la Champions en un final frenètic a San Siro. El francès va marcar l’empat quan faltaven 6 minuts amb una volea i l’uruguaià va marcar de penal el seu primer gol a domicili en sis anys per donar el triomf als blanc-i-vermells després de patir contra un Milan que els va passar per sobre fins i tot jugant amb deu.

Per a l’Atlètic va ser el triomf de la persistènc­ia, després de picar pedra durant 86 minuts, els que va estar sense veure porteria, tot i jugar amb un home més des del minut 29 per l’expulsió –rigorosa– de Kessié, que va frenar els rossoneri magníficam­ent.

A San Siro s’enfrontave­n dues bèsties ferides i necessitad­es de punts després de l’empat anodí de l’Atlètic contra el Porto i la derrota del Milan a Liverpool a la primera jornada. Les urgències, ja a la segona setmana, van agafar la forma d’una pressió asfixiant pels dos bàndols. Tot i que, quant a intensitat, aquest Milan sembrat de joves amb talent és un gos de presa que mossega des de la primera línia, amb Rebic, amb Leão, amb Theo i un Brahim fenomenal (cedit del Reial Madrid). De manera que els rossoneri van aclaparar l’Atlètic, el van empènyer a la seva àrea i el van noquejar al minut 20.

Va ser Brahim, fent de líder i catalitzad­or, qui va crear l’1-0 cedint enrere cap a Leão, que va tenir temps d’aturar la pilota i creuar una fuetada seca i ajustada a què no va poder arribar Oblak. Era el primer gol del Milan a San Siro en Champions des del 2013.

Malgrat que el Milan es va quedar amb un menys per l’expulsió de Kessié –va arribar tard a una pilota–, no va deixar de pressionar el campió espanyol, que necessitav­a el descans per agafar aire.

Després del pas pels vestidors l’Atlètic va comparèixe­r amb més presència ofensiva. Simeone va fer entrar Lodi, De Paul, João Félix, Lemar i Griezmann per trobar el gol. Era incapaç d’obrir el camp i de crear perill contra un Milan que es defensava amb ordre, amb una línia de sis disciplina­da.

Amb la insistènci­a de l’atac-igol va arribar l’empat. Quan faltaven 6 minuts, Griezmann va empalmar amb l’esquerrana un xut potent a passada de Lodi. El fill pròdig salvava l’equip i es rescabalav­a de l’inici lamentable de la seva segona etapa atlètica.

El partit va embogir. Florenzi va tenir el 2-1, però el xut va sortir fregant el pal. La fortuna s’aliava amb l’Atlètic. I també l’àrbitre Çakir, que va xiular un penal per mà de Kalulu al 94. El va executar Suárez amb una mena de Panenka, tan mal tirat que va enganyar Maignan. L’uruguaià trencava el seu malefici de sis anys sense marcar fora de casa a la Champions.c

?? DANIELE MASCOLO / REUTERS ?? Griezmann i Luis Suárez van donar el triomf a l’Atlètic
DANIELE MASCOLO / REUTERS Griezmann i Luis Suárez van donar el triomf a l’Atlètic