La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els antivacune­s amenacen l’NBA

Mig centenar de jugadors encara no s’han immunitzat quan falten tres setmanes per a l’inici de la lliga

- EDURNE CONCEJO Barcelona

El 19 d’octubre arrenca la temporada de l’NBA. Falten tres setmanes perquè comenci la competició i podria arrencar sense algunes de les seves estrelles. Mig centenar de jugadors continua negant-se a rebre la vacuna contra la covid.

Actualment només els entrenador­s, àrbitres i treballado­rs dels clubs estan obligats a vacunar-se. La lliga va intentar que els esportiste­s també ho estiguessi­n, però es van trobar amb l’oposició frontal del sindicat de jugadors, que s’hauran de sotmetre a estrictes protocols que inclouen proves de covid diàries en els entrenamen­ts, partits i viatges.

Malgrat que l’NBA no prohibeix competir als esportiste­s no vacunats, molts podrien quedar-se fora de les pistes a causa de les legislacio­ns d’estats com Nova York o San Francisco, que impedeixen l’accés als estadis a tots els majors de 12 anys que no hagin rebut les dosis.

Tot i que es calcula que un 90% de jugadors estan vacunats, el 10% restant amenaça de complicar l’inici de curs, especialme­nt en el cas de les grans estrelles dels seus equips. És el cas de Kyrie Irving, el cap més visible dels negacionis­tes de l’NBA. El base dels Brooklyn Nets ni tan sols va poder ser present al media day que va oferir el seu equip al Barclay Center per als periodiste­s. A diferència d’altres estrelles dels Nets com Kevin Durant o James Harden, Irving no va poder accedir al recinte per la legislació vigent a Nova York, que obliga els esportiste­s profession­als a acreditar que han rebut almenys una dosi de la vacuna per poder jugar al seu club.

No és pas l’únic. Andrew

Wiggins va provar d’aconseguir una excepció de l’NBA per motius religiosos, però la lliga va rebutjar ahir la seva petició. L’aler dels Golden State Warriors està tan convençut de la seva posició que està disposat a arriscar gran part del seu salari. Segons la legislació a San Francisco, Wiggins no podrà accedir al Chase Center si no es vacuna, per la qual cosa es perdria tots els partits a casa. Una cosa que podria costar-li uns 350.000 dòlars per partit si no juga cap dels enfrontame­nts com a local. “Continuaré lluitant per defensar el que crec”, ha afirmat.

L’escenari és complicat i fins i tot una de les llegendes del bàsquet, Kareem Abdul-Jabbar, s’ha pronunciat: “L’NBA hauria d’insistir que tots els jugadors i el personal es vacunin, altrament haurien de ser retirats de l’equip”.c

Andrew Wiggins, negacionis­ta, podria perdre 350.000 dòlars per cada partit no jugat a casa

 ?? TONY GUTIERREZ / AP ?? Irving lidera els negacionis­tes
TONY GUTIERREZ / AP Irving lidera els negacionis­tes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain