La Vanguardia (Català-1ª edició)

Uniq inverteix 400 milions en habitatges d’autor

La firma, amb 5 promocions, se centra en Barcelona i Madrid

- ROSA SALVADOR Barcelona

Uniq Residentia­l, la promotora fundada pels exdirectiu­s de Metro-3 i Urban Input, ha començat la rehabilita­ció de la casa MauryParés, al costat de rambla Catalunya, i té ja en marxa cinc promocions a Barcelona, Madrid i Alacant, per valor de 400 milions d’euros, va explicar el seu director general, Celestí Ventura.

Uniq s’ha especialit­zat en habitatges d’autor. Ventura, que presideix també el Col·legi d’Aparellado­rs de Barcelona, explica que l’empresa escull el millor arquitecte per fer de cada promoció un projecte singular. “De vegades ens diuen que fem habitatges de luxe, però no és així: el que sí que fem és qualitat”. Així, en el seu nou projecte, situat al carrer Mallorca entre rambla Catalunya i passeig de Gràcia, “mantenim els elements arquitectò­nics originals, com les façanes, amb les vidrieres moderniste­s, el pati interior i el vestíbul senyorial, mentre que l’interior té la màxima modernitat”. El projecte, dirigit per l’arquitecte Joan Pascual, suposa una inversió de 45 milions d’euros i els habitatges surten a la venda a partir de 800.000 euros.

Uniq s’ha especialit­zat en projectes urbans, i a Barcelona rehabilita també la Casa Condeminas, en primera línia de mar al passeig Colom, així com dos edificis industrial­s al Poblenou que convertirà en loft. A Madrid té una promoció al passeig La Habana i a Benidorm està acabant l’edifici Intempo, el més alt d’Espanya amb els seus 198 metres d’altura, coronats per un spa i un mirador. La pandèmia n’ha frenat la comerciali­tzació, “com en les promocions de Barcelona, perquè teníem molt de comprador estranger. Madrid, en canvi, s’ha recuperat completame­nt”.

Uniq, explica Ventura, és una “promotora delegada”: realitza projectes per encàrrec de fons (com a Intempo, que els va encarregar SVP Global després de comprar l’edifici a la Sareb) o bé identifiqu­en un projecte i busquen un fons que desitgi finançar-lo. “Coinvertim, amb un percentatg­e d’entre el 5 i el 10%”, assegura. La firma, fundada el 2014, té ara 26 treballado­rs. “Volem créixer amb mesura, mantenint la independèn­cia, que ens permet triar els projectes i mantenir la nostra filosofia”, va explicar.

Uniq té ara en estudi tres projectes més, que tindran un valor de venda de 300 milions d’euros. Només un d’ells és a Barcelona i és una obra que va obtenir la llicència abans que s’imposés l’obligatori­etat de destinar-ne el 30% a habitatge protegit. “Fa més de 35 anys que fem habitatges a Barcelona i segurament no buscaríem projectes fora si poguéssim continuar aquí”, va lamentar.c

Fundada per l’equip de Metro-3 i Urban Input, actua com a promotora delegada per a fons d’inversió

 ?? MONTSE GIRALT / SHOOTING ?? Celestí Ventura, director general d’Uniq Residentia­l
MONTSE GIRALT / SHOOTING Celestí Ventura, director general d’Uniq Residentia­l

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain