La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barça, punt d’inflexió

-

Després del naufragi a Lisboa, la situació de l’entrenador del Barça, Ronald Koeman, és insostenib­le i el relleu no s’ha produït perquè el club no té encara un tècnic que el pugui substituir. Aquests dissabte, l’holandès serà el tècnic en el partit contra l’Atlètic de Madrid –per bé que no seurà a la banqueta per sanció– i es dona per fet que serà durant l’aturada de dues setmanes posterior quan es decidirà el seu recanvi.

La directiva estudia diversos candidats –Pirlo, Xavi Hernández, Robert Martínez– abans de prendre una decisió sens dubte molt transcende­nt en un moment molt delicat. La imatge de l’equip davant el Benfica, el plantejame­nt tàctic i els canvis de Koeman, així com la roda de premsa posterior, evidencien la incapacita­t de l’entrenador en aquests moments.

El Barça té una plantilla descompens­ada, algunes vaques sagrades semblen que han acabat ja el seu cicle i l’aposta de Koeman per la joventut no té continuïta­t, la qual cosa frena la idea de renovació que il·lusiona el soci. Tot això ha portat l’equip –infravalor­at pel mateix tècnic en una actitud insòlita– a oferir un rendiment futbolísti­c inacceptab­le en un club com el Barça. La plantilla té qualitat per fer més del que fa, però no té nord per les decisions de l’entrenador. En el futbol es pot guanyar, empatar o perdre, però el mínim que es pot exigir és competir. I el Barça actual és tan fràgil que no és capaç de competir i qualsevol rival es veu capacitat per passar-li per sobre.

Ara les mirades estan posades en la directiva i en Laporta. Des que va posar la lona al costat del Bernabeu, va fer una campanya no d’acord a les seves possibilit­ats de gestió reals, no va poder retenir Messi, va anunciar fitxatges que no han arribat i els que ha fet, com Luuk de Jong, són un fracàs; va desautorit­zar públicamen­t l’entrenador, amb la qual cosa li va treure el poc crèdit que podia tenir, i fins ara no ha generat nous recursos ni ha revertit la situació financera heretada de l’etapa Bartomeu, autèntica causa principal de molts dels mals actuals.

Després del traumàtic aterratge, Laporta ha de començar a prendre decisions. És l’hora del president. Escollir el successor de Ronald Koeman és el gran repte immediat de Laporta i sap que no pot fallar en l’elecció, condiciona­da també per tenir la caixa buida. Al Barça li esperen dies agitats perquè, a més de buscar un tècnic, el club explicarà el dia 6 les conclusion­s de l’auditoria preventiva i el 17 d’octubre se celebrarà una assemblea de compromiss­aris que es preveu moguda davant la indignació i l’enuig de molts socis per la marxa de l’equip.c

Sentenciat Koeman, ja toca que Laporta passi de les promeses a prendre decisions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain