La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Automobile engega el motor de la recuperaci­ó de les fires

El Rei presideix l’obertura del primer gran saló ciutadà des de l’inici de la pandèmia

- DAVID GUERRERO JOSE POLO Barcelona

La celebració del Mobile va posar la primera pedra de la recuperaci­ó dels congressos profession­als a Barcelona abans de l’estiu. Una onada de la pandèmia després, amb els indicadors sanitaris en uns nivells molt millors i la vacunació estesa, ha arribat el moment d’obrir les portes de les fires al públic després de més d’un any i mig d’inactivita­t. L’Automobile és l’encarregat d’arrencar aquesta recuperaci­ó amb el primer gran saló obert a la ciutadania des de l’inici de la pandèmia.

La inauguraci­ó va tenir lloc ahir en una jornada dedicada als profession­als, igual que la d’avui. “És un dia important per a Barcelona, ja que fins al 10 d’octubre serem la capital mundial del motor”, va celebrar el president de l’Automobile, Enrique Lacalle. En un any en què no s’han celebrat ni el saló de l’automòbil de Ginebra ni el de Frankfurt, Barcelona es converteix en el principal esdevenime­nt del sector a Europa, i aprofita amb èxit una jugada que semblava arriscada amb l’endarrerim­ent de la fira de la primavera a la tardor de manera excepciona­l.

Amb Lacalle, l’acte d’inauguraci­ó va ser presidit pel rei Felip VI i va comptar amb l’assistènci­a del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; Javier Godó, comte de Godó, i una nombrosa representa­ció del sector automobilí­stic i empresaria­l. L’absència més destacada va ser la del president de la Generalita­t, Pere Aragonès, que tenia el debat de política general al Parlament. El màxim representa­nt del Govern va ser el conseller d’Empresa, Roger Torrent, que va evitar saludar el Monarca. Tampoc no hi va ser present l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va excusar la seva presència amb només vint minuts d’antelació i va delegar l’assistènci­a en el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

“Aquesta edició del 2021 és molt especial; és dels primers grans esdevenime­nts presencial­s que celebrem, i és lògic que ho faci sota l’expressiu lema de ‘Torna la il·lusió’”, va destacar el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat. L’organisme firal encara una tardor intensa de progressiv­a tornada a la normalitat amb una agenda plena de congressos profession­als i per al públic general, esperant que l’any que ve la recuperaci­ó sigui completa. “Estic segur que l’Automobile constituir­à una fita en el procés de recuperaci­ó de l’activitat firal, generadora de múltiples oportunita­ts

Més d’una vintena de marques participen en el principal saló del sector celebrat a Europa aquest any

Les grans companyies exposen solucions de mobilitat urbana al costat de les últimes novetats de cotxes

per al teixit industrial, productiu i comercial”, va sentenciar.

Un total de 23 marques mostren els seus vehicles als palaus 1 i 8 de Montjuïc, així com al llarg de l’avinguda Maria Cristina, on Enrique Lacalle espera “la tornada d’un públic apassionat de l’automòbil” a partir de demà. Els assistents hi trobaran al voltant de la meitat d’expositors que en l’extraordin­ària edició prepandèmi­ca del centenari, però més del triple de les companyies que es podien comptar a l’únic saló automobilí­stic celebrat aquest any a Europa, el de Munic.

Les bones dades de la pandèmia a Espanya i el clima de recuperaci­ó econòmica hi han ajudat, malgrat que el sector no passa pel seu millor moment a causa de la crisi provocada per l’escassetat de microxips a escala mundial, que pot provocar retards en les vendes que els expositors esperen materialit­zar els pròxims dies al saló. Amb tot, José Vicente de los Mozos, president de la patronal Anfac, es va mostrar optimista davant la transforma­ció de la indústria i va cridar a fer d’això “un projecte de país

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Pedro Sánchez, el Rei i Enrique Lacalle encapçalen la comitiva inaugural del saló Automobile
LLIBERT TEIXIDÓ Pedro Sánchez, el Rei i Enrique Lacalle encapçalen la comitiva inaugural del saló Automobile
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain