La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Diputació aprova un altre pla de resiliènci­a

- RAÚL MONTILLA Barcelona

El ple de la Diputació de Barcelona va aprovar ahir per unanimitat un nou pla de xoc, anomenat en aquest cas de Resiliènci­a Local, que està dotat amb 50 milions d’euros i que pretén reactivar econòmicam­ent els municipis de la província, reduir les desigualta­ts i preservar l’autonomia local.

“L’hem anomenat pla de resiliènci­a perquè després de la crisi sanitària hem après que cal enfortir, més que mai, les nostres estructure­s i les nostres capacitats com a governs locals, ja depenen els serveis bàsics que garanteixe­n el benestar en depenen”, va manifestar la presidenta de la Diputació i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

El programa parteix de sis línies d’actuació: reactivaci­ó econòmica, atenció a les persones, solvència financera dels ajuntament­s, inversió sostenible, mitigació del canvi climàtic i transforma­ció digital.

“És un fons de prestació que arriba a tots els ajuntament­s. Volem que sigui de gestió lleugera i d’impacte immediat”, va subratllar la vicepresid­enta segona de la institució, Carmela Fortuny, que va recordar que l’organisme ja va aprovar un primer pla dotat amb 100 milions d’euros.

De fet, fonts de l’organisme supramunic­ipal van recordar ahir que la Diputació de Barcelona, al llarg de l’últim any i mig, ha destinat més de 185 milions d’euros a pal·liar els efectes de la covid a través de diferents programes i ajuts directes als governs locals, fins i tot amb la compra de material de protecció.

Núria Marín va insistir que els objectius del nou programa ja no són d’emergència, sinó “importants per contribuir al desenvolup­ament local sostenible” i a la normalitza­ció. “Superar els efectes de la pandèmia no és fàcil i requereix temps”, va afegir la presidenta.

El pla es va aprovar en el primer ple que celebra presencial­ment la Diputació de Barcelona des del febrer del 2020. La sessió va tenir com a escenari el renovat paranimf del recinte de l’Escola Industrial. Dissenyat per l’arquitecte Joan Rubió i Bellver entre els anys 1926 i 1929, l’espai va quedar inacabat, i ara, 90 anys després, la Diputació l’ha recuperat, després d’un procés de restauraci­ó i transforma­ció que ha durat tres anys i que ha tingut un cost de vuit milions d’euros. La presidenta de la Diputació va explicar que, de moment, serà on la corporació celebrarà el plens de manera presencial, si bé es concep com un nou equipament multiescèn­ic obert a la ciutadania.c

El programa, dotat amb 50 milions, pretén enfortir els municipis una vegada superada l’emergència

El renovat paranimf de l’Escola Industrial acull el primer ple presencial des del febrer del 2020

 ?? MONTSE GIRALT / SHOOTING ?? Carmela Fortuny i Núria Marín ahir poc abans del ple al paranimf de l’Escola Industrial
MONTSE GIRALT / SHOOTING Carmela Fortuny i Núria Marín ahir poc abans del ple al paranimf de l’Escola Industrial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain