La Vanguardia (Català-1ª edició)

El blues torna a inundar Cerdanyola amb més de trenta concerts

- E. LINÉS Barcelona

El Festival Internacio­nal Blues de Cerdanyola arriba a la trentena edició consolidat com una de les cites més entranyabl­es del calendari musical i, també, com a exemple de proposta que s’ha mantingut en el temps fora de l’àmbit de la ciutat de Barcelona.

Després de la peculiar edició del 2020 per la pandèmia, aquest any el festival ofereix a partir d’avui i fins al 10 d’aquest mes d’octubre fins a 35 concerts que tindran lloc en quatre llocs emblemàtic­s de la localitat vallesana, com ara la Masia Cordelles, l’amfiteatre de Can Serraperer­a, la Masia de Can Fatjó i el Mercat Municipal de Les Fonteres.

La programaci­ó que proposa aquesta vegada el festival de Cerdanyola del Vallès és com un ampli mostrari de gèneres d’arrel bluesístic­a, entre els quals l’aficionat trobarà swing, soul, rock and roll o jazz. Un dels aspectes més remarcable­s del planter d’actuacions d’aquest any és la presència més que testimonia­l de solistes i formacions internacio­nals, cosa encara força atípica en un escenari global marcat per les mesures sanitàries antipandèm­iques.

La cita es posarà en marxa avui amb una triple i variada proposta: Edgar Blues Trio (Amfiteatre de la Masia Serraparer­a), Kid Carlos (Masia Can Fatjó) i Doug MacLeod (Masia Cordelles), totes a les 21 hores. I baixarà el teló deu dies més tard amb dos concerts excel·lents protagonit­zats per James Hunter, al migdia a la Masia Cordelles, i la imparable Mambo Jambo Arkestra, a les 21 hores al mateix escenari.

Entre els dos dies el cartell té un espectre ampli: Errol Linton, R&R Pere Miró & Marc Ferrer, Zalomon Grass, Izo Fitzroy, Sergi Estella, Flamingo Tours, Band of Friends, un Homenatge a Amadeu Casas, 24Pesos, Carlos Navarrete Quartet, Noa & The Hell Drinkers, Samantha Martin & Delta Sugar, Gaby Jogeix o Los Deltonos.

De la llista destaca en la jornada d’obertura l’actuació del guitarrist­a Doug MacLeod,

Al cartell destaquen, d’avui fins al 10 d’aquest mes, artistes internacio­nals o un homenatge a Amadeu Casas

i després noms com l’armonicist­a Errol Linton; Hisso Fitzroy, una de les veus més significat­ives del soul contempora­ni; el nou concepte que proposa Gloria Swanson al capdavant dels seus Flamingo Tours; el grup Band of Friends que manté viu el llegat de Rory Gallagher; la imparable màquina de ritme que és la Mambo Jambo Arkestra, o l’homenatge que es rendirà al plorat Amadeu Casas encapçalat per la seva filla Erxart Casas.c

 ?? FESTIVAL BLUES CERDANYOLA ?? Errol Linton
FESTIVAL BLUES CERDANYOLA Errol Linton

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain