La Vanguardia (Català-1ª edició)

Compareixe­nça

-

Està sancionat i no hi està obligat, però Ronald Koeman compareixe­rà avui a la roda de premsa prèvia al desplaçame­nt a Madrid. tució i la contractac­ió d’un nou cos tècnic.

La liquidació de Koeman s’acosta als 12 milions d’euros, entre el que se li deu d’aquesta temporada i el salari diferit de la passada. Així mateix, des del Barça se subratlla que no estan influint en les alineacion­s de l’entrenador.

Pel que fa als candidats, tant Xavi Hernández com Robert Martínez són noms aprovats per la direcció esportiva, mentre que Pirlo seria una aposta més personal de Laporta. L’egarenc continua al capdavant de l’Al-Sadd, mentre que el de Balaguer afronta la setmana que ve la fase final de la Nations League amb Bèlgica. No podria aterrar mínim fins després del 10 d’octubre i la seva clàusula alliberado­ra s’acosta als 1,5 milions. Dels candidats que sospesa el Barcelona és el que té més experiènci­a a les banquetes i se’l valora perquè fa un futbol que Laporta pensa que entronca amb la modernitat.

El president està enlluernat pels últims èxits dels entrenador­s alemanys i aspira a un tipus de tècnic que ara no pot venir. És per això que una de les decisions més importants que ha de prendre Laporta és si es decanta per un entrenador de llarg recorregut o per un tècnic pont. En el primer cas Xavi, que no acaba d’apassionar el president, o Martínez tindrien més el perfil, mentre que en el segon Pirlo quadraria més.

L’italià està sense equip després de no continuar al Juventus i el seu caixet no és gaire elevat, ingredient­s que juguen a favor seu. En contra, que en la seva única temporada com a tècnic d’elit no va complir amb les expectativ­es, ja que l’equip torinès va acabar quart a la Serie A i va quedar eliminat a vuitens de la Champions, a mans del Porto.

Però, de moment, Koeman es manté al càrrec almenys un partit més dins d’una agonia que es va allargant dia rere dia. Les dues derrotes contundent­s a Europa, on el Barça ni ha puntuat ni ha marcat ni ha xutat entre pals, han posat l’entrenador en una conjuntura irreversib­le. “No sé si tinc el suport del club”, va afirmar Koeman a Lisboa.

El desgast és molt evident i Laporta considera que l’entrenador l’ha decebut i no ha escoltat el club quan li han suggerit diverses qüestions sobre el model de joc.

El president anhela una modernitza­ció dels mètodes de treball i uns entrenamen­ts més intensos perquè el Barça pugui competir en un futbol d’elit cada vegada més físic. El tren està en marxa i el conjunt barcelonis­ta s’ha quedat endarrerit. El que no es va fer a l’estiu ha d’intentar corregir-ho a correcuita.c

La secretaria tècnica conversa amb diversos candidats; Laporta decidirà el substitut i quan activar-lo

El president es debat entre una aposta definitiva o un tècnic pont fins a final de curs

 ?? MIGUEL MORENATTI / AP ??
MIGUEL MORENATTI / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain