La Vanguardia (Català-1ª edició)

El mur de Berlín

El Barça comença aquest vespre (21 h) contra l’Alba l’aventura a l’Eurolliga amb el gran objectiu de repetir la presència a la ‘final four’ de la capital alemanya

- LUIS BUXERES Barcelona

El Barça parteix de zero. El subcampió de l’Eurolliga torna a la casella de sortida. Triturat sense pietat per Larkin i Micic a Colònia fa tot just quatre mesos, el gran somni blaugrana, la gran obsessió, conquerir el ceptre continenta­l, torna a ser al final del camí. Jasikevici­us comença la seva segona aventura europea a la banqueta del Palau aquesta nit, i ho fa sabent que fer l’últim pas, el que no va poder ni va saber fer al Lanxess Arena, és prioritari en tots els àmbits. Fins i tot guanyant el Reial Madrid a la Copa i la Lliga, el sabor que va deixar el seu primer curs va tenir una certa aroma agredolça per aquella dura derrota contra l’Anadolu Efes.

Precisamen­t, l’ansietat per arribar al final abans d’hora, per entreveure un camí tan llarg al davant, serà una de les batalles psicològiq­ues amb què haurà de conviure el Barça. “Hem de saber controlar les emocions. Els nois tenen il·lusió, però comencem de zero i els inicis sempre són especials”, valorava Jasikevici­us, somrient i bromista, allunyat de la tensió que ofereix la vigília de tot un debut europeu.

Els dos títols continenta­ls que hi ha al Museu no fan justícia a la història centenària del Barça, que els últims anys ha fet una aposta pel bàsquet que té l’indiscutib­le objectiu d’augmentar aquesta massa humil collita de corones. “Estem il·lusionats amb l’Eurolliga, en què juguen els millors equips d’Europa, i som afortunats que el Barça tingui molta història en aquesta competició”, assenyalav­a el tècnic lituà. “Fa molts anys que no guanyem aquest títol i sabem que cada any costa més”, afegia el capità, Pierre Oriola, que continua intentant adornar el seu excepciona­l palmarès amb una Eurolliga.

Amb quatre cares noves (Jokubaitis, Laprovitto­la, Hayes i Sanli) que han donat a la plantilla

 ?? VICTOR SALGADO / EP ?? Un somrient Sarunas Jasikevici­us dirigint l’entrenamen­t del Barça la vigília del debut europeu
VICTOR SALGADO / EP Un somrient Sarunas Jasikevici­us dirigint l’entrenamen­t del Barça la vigília del debut europeu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain