La Vanguardia (Català-1ª edició)

“És l’hora de fer costat al futbol”

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Jasikevici­us, soci i culer acèrrim, va fer ahir una crida a l’afició futbolera del Barça davant els moments difícils que viu. “És un canvi de cicle i ho veig bastant normal, jo ho he viscut quan era jugador en alguns equips”, va definir. El lituà va enaltir els futboliste­s: “Ens han donat tantes alegries que hem de respectar-los molt, ara és el moment d’anar al camp i fer-los costat”. I va llançar un avís: “Quan es guanyaven sis títols per temporada era fàcil donar suport a l’equip, però ara es veurà qui és qui”.

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a Perpinyà (final d’etapa que no incloïa al recorregut des del 1955) en l’edició de l’any que ve. L’acord es va oficialitz­ar ahir entre Rubèn Peris, president de la Volta, i Louis Aliot, alcalde de la capital rossellone­sa. La Volta del 2022 serà la 101a edició de la cursa i es disputarà del 21 al 27 de març. L’arribada a Perpinyà s’ha programat per al dimarts 22 i la línia de meta es podria situar al mateix punt que va fer servir el Tour de França el 2009, a les proximitat­s de la Place de la Catalogne.

Peris va assenyalar que “poder aturar-nos a Perpinyà ha estat un somni meu des que presideixo la cursa. Per motius personals, històrics i esportius era un objectiu que tenia marcat”. Per la seva part, Aliot va indicar que se sentia “particular­ment honrat de poder acollir aquest esdevenime­nt esportiu, una cursa mítica per a Catalunya i més enllà”. Aliot pertany al Reagrupame­nt Nacional (abans Front Nacional), que presideix Marine Le Pen, i ocupa el càrrec des del 2020. Entre les mesures que ha impulsat d’ençà que va arribar a l’alcaldia destaca l’eliminació del lema local dels seus antecessor­s, “Perpignan la catalane”, per reemplaçar-lo per “Perpignan la rayonnante” (la radiant).

Aquesta del 2022 serà la tercera etapa de la Volta a Perpinyà. Es va incloure a les edicions del 1949 (FigueresPe­rpinyà) i l’esmentada del 1955, des de Mataró. Anteriorme­nt, el 1931, també es va programar una etapa a la capital de la Catalunya Nord (amb sortida a Ripoll) però finalment es va anul·lar per problemes en el pas de la frontera amb França.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain