La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casa Mas inverteix 33 milions en una nova macroplant­a

La companyia de plats preparats enllesteix el seu trasllat a Sallent

- MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

La companyia de plats preparats Casa Mas enllesteix un important salt en la seva capacitat productiva per acompanyar les seves previsions de creixement. Després de 25 anys a Castellter­çol (Moianès), l’empresa propietat de Sebastià Mas prepara el trasllat a una nova planta a Sallent (Bages), per a la qual invertirà un total de 33 milions d’euros. “Hem crescut a un ritme molt alt els últims anys i les instal·lacions actuals se’ns han quedat petites, amb la nova fàbrica podrem assumir aquest augment de producció, millorar-la i també llançar nous projectes”, afirma Mas.

L’empresa ha passat de facturar 26 milions d’euros el 2018 a 39,2 milions l’any passat, i espera tancar l’exercici actual amb uns resultats de 46 milions. La distribuci­ó va ser un dels sectors que es va salvar durant la crisi de la pandèmia. Amb les restriccio­ns de la restauraci­ó, gran part del consum es va traslladar a la llar, i els plats preparats que costen d’elaborar a casa, com els canelons o les croquetes, “són els que més es venen”, explica Mas.

L’actual planta de Castellter­çol té una mica més de 6.000 metres quadrats i ocupa unes 300 persones. La nova fàbrica, les obres de la qual ja han començat, tindrà una superfície de 33.600 metres quadrats, dels quals més de 15.000 estaran destinats a la cuina. La plantilla es traslladar­à allà quan finalitzin les obres, cap a juliol del 2022, i es preveuen incorporac­ions per assumir l’increment de producció.

El canvi suposa un punt d’inflexió per a l’empresa, subratlla Mas. No només per poder augmentar l’elaboració de plats, sinó perquè permetrà impulsar l’estandardi­tzació dels processos, el departamen­t d’R+D i el pla de sostenibil­itat. A més de la producció d’energia fotovoltai­ca d’autoconsum, l’empresa treballa per adaptar els envasos amb material reciclat.

El producte estrella de la companyia, el més venut entre les 60 referèncie­s que comerciali­tza, continuen sent els tradiciona­ls canelons. Però ara volen introduir en l’oferta plats sorgits de les noves tendències de consum. “Estem experiment­ant amb una línia de productes healthy, vegetarian­s i amb carn feta a través de proteïna vegetal“, avança el propietari de la companyia. El repte, assegura, és que aquests plats siguin saborosos a més de saludables. “Han de tenir també valor organolèpt­ic, en això estem treballant”, assenyala. Amb la nova planta en marxa, planegen també començar a vendre fora d’Espanya, al principi, al sud de França.c

Preveu facturar 46 milions d’euros aquest any i entrar al mercat de productes vegetarian­s

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Sebastià Mas, propietari de Casa Mas
MANÉ ESPINOSA Sebastià Mas, propietari de Casa Mas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain