La Vanguardia (Català-1ª edició)

Identifica­t un expolicia francès assassí en sèrie, 35 anys després

- PARÍS Agències

La justícia francesa ha aclarit diversos assassinat­s i violacions, alguns dels quals feia 35 anys que no es resolien, després del suïcidi aquesta setmana de François Vérove, un expolicia que va deixar una nota dirigida als seus dos fills confessant els crims, abans de llevar-se la vida.

Vérove, que tenia 59 anys i vivia al sud de França, havia rebut el 24 de setembre una citació per ser interrogat dimecres passat. La policia tenia la hipòtesi que l’autor de cinc crims hauria estat gendarme i havia aconseguit identifica­r un ADN al qual buscava posar nom i van decidir fer un cribratge sobre 750 potencials sospitosos, entre ells Vérove, que no es va presentar a la citació i va ser trobat sense vida dimecres a prop de Montpeller.

La policia creu que Vérove va cometre almenys quatre assassinat­s i sis violacions a la regió de París entre 1986 i 1994, encara que en vista de la seva confessió se sospita que podrien ser-ne molts més.

Abans de ser identifica­t els investigad­ors l’anomenaven le grêlé per les cicatrius de l’acne que tenia a la seva cara, segons la descripció de les seves víctimes. Cicatrius que apareixien en un retrat robot penjat durant anys a moltes comissarie­s franceses.

Gendarme motorista a la Guàrdia Republican­a entre 1983 i 1988, Vérove va passar després a la policia, també a una brigada motociclis­ta a Marsella i després a Montpeller. Després de retirar-se, va ser elegit regidor de Pradas de Les, a prop de Montpeller.

“Demanarem a la Justícia que continuï investigan­t per saber si ha pogut tenir còmplices i determinar el nombre de víctimes”, va dir l’advocat de les famílies de tres de les persones assassinad­es, Didier Seban.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain