La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSOE critica la convenció del PP: “Han insultat fins i tot el Papa”

- REDACCIÓ Barcelona

La vicesecret­ària general del PSOE, Adriana Lastra, va carregar ahir contra el PP i la seva convenció, dedicada a “insultar i dividir”, i va prometre que el 40è congrés dels socialiste­s, que també es farà a València aquest mes, serà “l’expressió de l’ Espanya real que no vol la confrontac­ió i la crispació”.

“S’han retratat davant de tots els espanyols i davant la la resta del món, han dedicat la seva convenció a anunciar que retallaran les pensions si governen, a insultar els països germans de Llatinoamè­rica, els ecologiste­s, les feministes, els sindicats, els treballado­rs i fins i tot el Papa; no els ha quedat ningú”, va assegurar Lastra en un acte que organitzav­a el PSOE a Madrid.

El més “coherent” de la convenció popular, va dir Lastra fent broma, va ser la presència de l’expresiden­t francès Nicolas Sarkozy just abans de ser condemnat. “El PP encara pot donar alguna lliçó a Sarkozy perquè en sap molt, de corrupció”, va ironitzar la dirigent socialista, que va subratllar en el seu discurs que cal lluitar contra “el masclisme mes reaccionar­i” que s’obre pas en les institucio­ns i va avisar el PP que el feminisme no és “una etiqueta de posar i treure”.

D’aquesta manera, Lastra sortia al pas de la decisió del PP de portar la llei de l’avortament al Tribunal Constituci­onal, de presentar una esmena a la totalitat a la llei contra les violències sexuals o de votar en contra de convertir la violència de gènere en delicte en l’àmbit europeu. “Ja n’hi ha prou, de cinisme”, va dir protestant la dirigent socialista.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain