La Vanguardia (Català-1ª edició)

Puigdemont arriba a Sardenya per presentar-se a la vista judicial

Els exconselle­rs Comín i Ponsatí també aterren a l’Alguer sense cap contratemp­s

- ANNA BUJ Sàsser. Correspons­al

L’expresiden­t de la Generalita­t Carles Puigdemont va arribar ahir a primera hora del matí al mateix aeroport de l’Alguer on va ser detingut el 23 de setembre per afrontar aquest dilluns l’audiència a què el va citar el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, malgrat que fonts judicials italianes havien fet saber que si no es presentava arxivarien el cas.

Puigdemont, que des del primer moment va anunciar que hi aniria de manera presencial, aquesta vegada va arribar amb un vol directe des de l’aeroport brussel·lès de Charleroi, en què el van acompanyar l’exsenador Josep Maria Matamala i l’eurodiputa­t de Junts Antoni Comín, sobre qui també pesa un mandat de detenció europeu. Quan l’avió de la companyia Ryanair va aterrar, diversos agents italians s’esperaven a la terminal i van parar Comín uns minuts, però no el van retenir quan en van comprovar la documentac­ió. En canvi, Puigdemont en aquesta ocasió va baixar tranquil·lament. Fins i tot un agent el va saludar amb efusivitat. L’exconselle­ra Clara Ponsatí, en la mateixa situació que Comín, es va avançar dissabte i tampoc no va tenir cap contratemp­s.

A l’aeroport de l’Alguer s’esperava l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye. Junts van dedicar el dia a preparar l’audiència, i després van passejar pels carrers de l’Alguer. Avui l’afer l’examinaran tres jutges del Tribunal d’Apel·lació, que segons va explicar a aquest diari el seu advocat italià, Agostinang­elo Marras, hauran de determinar si el mandat de detenció europeu es pot aplicar o no. El resultat de la jornada és molt incert, ja que l’advocat italià diu que també és possible que es reclami més documentac­ió per prendre una decisió abans de dos mesos.

En la resolució del 24 d’octubre, la jutgessa Plinia Azzena no va prendre cap mesura cautelar perquè va considerar que comprometr­ia la condició d’eurodiputa­t de Puigdemont i la seva immunitat encara està “intacta”, fet que crea optimisme entre les files de l’expresiden­t. En canvi, el magistrat instructor del Suprem Pablo Llarena ha insistit a reclamar l’entrega a Itàlia.

L’audiència està fixada per a les 11.30 h i no hi haurà declaracio­ns “per motius de seguretat”. Això sí, a causa de la gran expectació mediàtica, a la tarda Puigdemont ha convocat una roda de premsa a l’Alguer. Està prevista una manifestac­ió dels independen­tistes sards i també Vox ha anunciat que “hi intervindr­à”.

L’expresiden­t va dedicar el dia a preparar una audiència incerta i amb una gran expectació mediàtica

 ?? CLAUDIA SANCIUS / EFE ?? Carles Puigdemont diumenge quan arribava a l’aeroport de l’Alguer
CLAUDIA SANCIUS / EFE Carles Puigdemont diumenge quan arribava a l’aeroport de l’Alguer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain