La Vanguardia (Català-1ª edició)

La 080 Barcelona Fashion ja desfila

La setmana passada les firmes van gravar els vídeos a l’Espai XC, a Esplugues

- ISABEL CLARÓS Esplugues de Llobregat

“Alea jacta est” (la sort ha estat tirada), diu l’al·locució llatina. I també s’ho poden aplicar les 21 empreses que han gravat les presentaci­ons de les seves noves col·leccions per a la 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà del 25 al 28 d’octubre.

Serà l’edició número 28 de la passarel·la catalana, i la tercera en format totalment digital. Mentre que la majoria de les passarel·les, París, Milà, Nova York, Londres o Madrid estan recuperant la presència física de les desfilades i el públic, que es van interrompr­e per la pandèmia, la 080 Barcelona Fashion continua optant pel format digital. “És la voluntat de la 080 i també del sector", afirma la directora de la passarel·la, Marta Coca.

“Els resultats digitals estan funcionant i tenen repercussi­ó als mitjans de comunicaci­ó, especialme­nt als especialit­zats i als internacio­nals –afegeix. El format digital ens ha permès arribar millor al Japó, Alemanya, el Regne Unit i Mèxic, perquè quan celebràvem la passarel·la física era difícil que determinat­s mitjans vinguessin a Barcelona, enmig dels calendaris internacio­nals”.

Durant tota la setmana passada l’Espai XC, a Esplugues de Llobregat, ha estat l’escenari dels enregistra­ments dels Fashion Films. Aquest espectacul­ar enclavamen­t d’arcs de ciment, de l’escultor Xavier Corberó, ha agafat el relleu de llocs tan emblemàtic­s de Barcelona com la Pedrera o el recinte modernista de Sant Pau, on van tenir lloc les dues últimes edicions.

Les 21 firmes d’aquesta edició són Custo Barcelona, Avellaneda, Lola Casademunt by Maite, Guillermin­a Baeza, Escorpion, Lebor Gabala, Txell Miras, All that she loves, The Label edition, Y-Como, Paloma Wool, Eñaut, Is Coming, Julia G. Escribà, Eiko Ai, Antonio Marcial, LR3 Louis Rubi i Álvaro Calafat, a més de les tres que s’estrenen a la 080, Martin Cross, The (Real García) i Moisés Nieto.

Després dels enregistra­ments ara ve la tasca d’editar els vídeos. “Les marques estan contentes perquè poden explicar la seva filosofia a través dels vídeos, millor que als enregistra­ments de la passarel·la”, comenta Marta Cocada ca, que assegura que moltes revistes internacio­nals s’han interessat per les firmes de la plataforma de la 080 després de veure els curtmetrat­ges. “Tenir un únic espai de filmació dona una sensació de coherència i unitat, però

SANTORAL

Francesc d’Assís, Àurea, Marc, Marcià, Faust, Crispus, Caius, Quintí de Turó, Petroni, Paulo,

Lluci Hiereteu

marca pot imprimir-hi el seu ADN”, comenta la directora.

El pressupost de cada edició de la 080 Barcelona Fashion és el mateix tant si se celebra de manera física com digital: 1,5 milions d’euros, que ara s’inverteixe­n en uns vídeos de més qualitat.

La 080 Barcelona Fashion espera tornar-se a celebrar de manera física sense renunciar al format digital. “Estem treballant i parlant amb les marques de cara al 2022, anuncia Coca. Hem après molt del format digital i seria una pena renunciar-hi. A més, com ja he dit ens ha permès un

Susan Sarandon actriu

Espai XC

21 marques

reconeixem­ent i un posicionam­ent internacio­nal de la plataforma”. I afegeix: “però malgrat les impression­ants xifres de visualitza­cions res no supleix el contacte físic, el fet de reunir-te amb els amics i clients de la marca o l’aplaudimen­t final de cada desfilada. Potser podríem alternar una edició digital i una de física o poder veure els fashion films en un lloc especial...”

De moment, la pròxima edició es podrà visualitza­r del 25 al 28 d’octubre i des de dissabte ja ha començat a escalfar motors a través de les xarxes socials amb avançament­s de les gravacions.c

L’edició se celebrarà del 25 al 28 d’octubre i s’espera que el 2022 convisqui el format digital amb el físic

 ?? GASPAR J. RUIZ LINDBERG ?? Els arcs de ciment i formigó de l’enclavamen­t creat per l’escultor Xavier
Corberó és un atractiu afegit per a les marques que participen en aquesta edició
GASPAR J. RUIZ LINDBERG Els arcs de ciment i formigó de l’enclavamen­t creat per l’escultor Xavier Corberó és un atractiu afegit per a les marques que participen en aquesta edició
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain