La Vanguardia (Català-1ª edició)

El 19è Zoom Festival d’Igualada obre la porta als videojocs

- REDACCIÓ Barcelona

El Zoom Festival Internacio­nal de Continguts Audiovisua­ls de Catalunya, que celebrarà la 19a edició del 23 al 28 de novembre a Igualada, incorpora enguany una nova categoria de videojocs a la Secció Oficial i recupera la presencial­itat en la majoria d’activitats. Tot i això, els organitzad­ors han decidit mantenir l’aposta per un format híbrid per arribar a més espectador­s.

El festival ha rebut 130 propostes de 16 països diferents (entre els quals hi ha Itàlia, Rússia, Anglaterra, Alemanya o els Estats Units), una trentena més que en l’edició anterior. El codirector del Zoom, Jordi Comellas, ha avançat que el certamen ha consolidat un pressupost de 120.000 euros, fet que li ha permès accedir a la categoria A de festivals, que correspon als més importants del país.

El festival igualadí ha decidit incorporar la nova secció de videojocs amb l’objectiu d’obrirse a un públic més jove. Segons la codirector­a del certamen, Anna Cervera, la seva intenció és acostar-se a la generació Z que, segons apunta, “consumeix el contingut audiovisua­l des de diferents vies, formats i plataforme­s”.

La nova secció de videojocs se suma a les quatre categories que ja hi ha: entretenim­ent, informatiu­s i esport, cultura i ficció. D’entre els 130 projectes presentats, se n’han escollit 47 que optaran als premis Zoom: 9 a la categoria de ficció, 12 a la d’entretenim­ent, 10 a cultura, 6 a informatiu­s i esports i 10 a videojocs.

Altres novetats d’enguany són que s’atorgarà el premi CIMA-Zoom Festival al Millor Format de Televisió per la Igualtat de Gènere i el guardó al Millor Streamer, que premia els continguts audiovisua­ls a les xarxes socials.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain