La Vanguardia (Català-1ª edició)

No tot són els diners

- ANÀLISI JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Amb una bossa dels diners, que diria Koeman, sense tants forats el Barça encara disposaria de Messi i, probableme­nt, el seu rendiment sobre el terreny de joc seria més decorós. Almenys es podrien celebrar gols amb més assiduïtat i la plantilla hauria de ser més competitiv­a. També queda clar que si la situació econòmica de l’entitat fos una altra les solucions serien més senzilles per a la junta de Joan Laporta, que va entrar a la plaça amb la força d’un miura però que fa mesos que ha vist com l’efecte de la seva arribada quedava desfet i esbravat dins d’un volcà en erupció.

Però sòcies i socis, no tot són els diners dins el riu de lava que baixa des del Camp Nou i que no fa pinta d’aturarse. No tot es pot resumir dient que no hi ha liquiditat per justificar que la gestió queda empantaneg­ada, l’equip sense nord i la banqueta erràtica. Es pot ser menys ric sense perdre les maneres, sense donar la nota, sense oferir una sensació d’improvisac­ió, de puntada de peu a seguir, de curttermin­isme constant. No és fàcil dur-ho a terme, no es pot enganyar ningú. Però el Barça requeriria un pla de mitjà i llarg recorregut. Un full de ruta assenyat i coherent que no ho refiés tot al pròxim minut, al partit següent o al tuit, vídeo o roda de premsa que hagi de venir.

Fa temps que el Barcelona, als despatxos, només fa que marcar-se autogols, d’anar contra si mateix com si no hi hagués un demà. Sempre ha estat un club caïnita, de bàndols i de fílies i fòbies, però és que ara viu dins d’una bombolla que amenaça amb un esclat definitiu. L’herència rebuda per Laporta no l’hi desitjarie­s ni al teu enemic més gran, però no es pot amagar que el president, en la seva segona etapa, no ha ajudat precisamen­t que el club mantingui una certa estabilita­t sobre la qual apuntalar unes bases de futur.

No tot són els diners. També hi ha les maneres, l’organitzac­ió, la presa de decisions i els moments d’executar-les. Mantenir la serenitat i la seriositat i transmetre una mínima seguretat són valors que haurien de cotitzar a l’alça dins del club.

Algú ha d’empènyer el carro sense portar-lo pel pedregar. Si no és l’equip, que sigui l’entitat, i si no és l’entitat, que sigui l’equip. Disminuït i amb una pèrdua de qualitat evident, però, realment no poden ser capaços de fer alguna cosa més? No tot són els diners.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain