La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jokubaitis es destapa a Bilbao

El Barça continua imbatible i el Baxi Manresa suma un triomf de prestigi

- LUIS BUXERES Barcelona

El Barça 2.0 de Jasikevici­us ja sembla més que greixat i això que el curs encara està donant les seves primeres batzegades. El conjunt blaugrana va passar el rodet ahir a Miribilla davant un resilient Surne Bilbao i va sumar la quarta victòria seguida en aquest inici de Lliga Endesa.

Rokas Jokubaitis va ser el clar artífex del triomf barcelonis­ta, completant el base lituà la seva millor actuació des que va aterrar aquest estiu al Palau. Jokubaitis no havia anotat més de tres punts en les anteriors tres jornades i a Bilbao se’n va anar fins als 22, incloent-hi dos triples. Mirotic (14) va ser l’altre jugador blaugrana que va aconseguir dobles figures en una anotació que va tornar a estar molt repartida. Si divendres davant l’Alba van anotar els dotze jugadors de la rotació, ahir només Caicedo es va quedar sense perforar la xarxa.

El Bilbao va demostrar tenir caràcter i una resiliènci­a que no és nova i es va permetre l’intercanvi de cops davant els blaugrana pràcticame­nt fins al descans. Va ser entre el tram final del segon parcial i l’inici del tercer quan l’equip de Jasikevici­us va afermar el seu triomf, posant terra pel mig al marcador. Tot i que la màxima no va arribar fins a l’últim quart, quan Kuric va pujar el 47-69 amb una espectacul­ar esmaixada (min 32). Va viure llavors el Barça el seu pitjor moment i va retallar diferèncie­s el Bilbao davant el monumental disgust de Jasikevici­us tot i que no va trencar mai la barrera dels deu punts i es va quedar a mitges. El triomf, merescut, se’l van emportar els blaugrana.

Per la seva part, el Joventut va caure al matí a Gran Canària. Els de Carles Duran es van mantenir en el partit fins a l’últim quart, en què la superiorit­at local va decantar el duel. La jornada la va tancar el Baxi Manresa rebent i guanyant el Baskonia amb un Valtonen destacat.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain