La Vanguardia (Català-1ª edició)

El repartimen­t a domicili demana avançar les compres per evitar col·lapses

- MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

Les empreses de repartimen­t a domicili segueixen molt de prop les tensions de transport marítim i subministr­ament que tensen la marató de cites comercials de l’últim trimestre de l’any. Tant és així que la logística d’última milla ja fa mesos que es prepara per a “la xifra de vendes més gran mai abans vista durant la campanya de black friday i de Nadal”, afirma Francisco Aranda, president de la patronal logística UNO.

Les companyies de paqueteria van moure 50 milions de trameses durant el black friday del 2020, un 30% més que l’any anterior, a causa del creixement sense precedents del comerç electrònic impulsat per la pandèmia. Aquest any, malgrat que l’increment s’ha moderat, es preveu un nou augment de l’e-commerce, seguint la tendència dels últims anys –vegeu gràfic adjunt–, afegeix Aranda. Des de XPO Logistics, Massimo Marsili, director general per al sud d’Europa i el Marroc, subratlla que d’acord amb els signes de recuperaci­ó al mercat, “creiem que aquesta pròxima campanya de black friday iNadal suposarà un increment respecte al volum de tot l’any i segurament també respecte a la campanya de l’any anterior”.

L’alça de les compres en línia s’uneix ara als problemes de proveïment, de manera que el sector demana previsió i no deixar les compres per a l’últim moment. És la manera, subratllen, d’evitar col·lapses en les trameses i retards en els lliurament­s.

“Fa mesos que per l’última milla (i també la primera) es planifica, ja que l’escassetat i el preu dels contenidor­s, així com la dificultat d’obtenir matèries primeres, està provocant que les empreses que no s’hagin preparat amb mesos d’antelació es quedin fora de l’oportunita­t de negoci que ofereix aquesta època”, destaquen des d’UNO.

Juan Pablo Lázaro, president executiu de Sending Transporte Urgente, destaca així mateix dos elements que marcaran la imminent campanya de com

El sector afronta la xifra de vendes més gran “mai vista” i espera un augment del producte nacional

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain