La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fainé defensa que el dividend de Naturgy és clau per a l’obra social

La Fundació La Caixa critica IFM per qüestionar els pagaments als accioniste­s

- DOLORS ÁLVAREZ Barcelona

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i del hòlding de participad­es Criteria, es va pronunciar ahir de manera rotunda contra una suposada eliminació del dividend de Naturgy, que considera “un pilar fonamental per a l’obra social”. Fainé replicava així a la proposta d’IFM, el fons australià que ha llançat una opa parcial sobre el 22,7% de Naturgy i que sosté que davant la crisi energètica actual la companyia podria reduir o suprimir el dividend durant un temps per poder continuar invertint.

El grup La Caixa, primer accionista de Naturgy, s’alinea així amb el ja expressat pel consell de la companyia energètica contra la proposta d’IFM, que ha alimentat noves tensions en la recta final de l’opa. En una nota feta pública ahir, la Fundació Bancària expressa “el seu decidit compromís amb el que va aprovar per unanimitat el consell de Naturgy en el marc del seu pla estratègic 2021-2025. I especialme­nt en allò relatiu a la política de retribució a l’accionista que preveu l’esmentat pla”. Fainé, en la mateixa nota, destaca que “el dividend de Naturgy és un pilar fonamental dels ingressos que rep la Fundació i que destina íntegramen­t a la seva obra social, amb la inversió de més de 500 milions d’euros cada any en programes socials, cultura i ciència, investigac­ió i salut, i educació i beques”.

La companyia energètica aporta més de la meitat del pressupost per a accions socials

“La Fundació la Caixa està plenament compromesa amb Naturgy, i reafirmem la nostra voluntat de reforçar-nos en el seu capital i de continuar com l’accionista espanyol de referència”, va afegir Fainé. Criteria ja ha pujat la seva participac­ió fins al 26,3% i la seva voluntat és continuar comprant encara que sense sobrepassa­r el 30% per no veure’s obligat a llançar una opa.

L’energètica que presideix Francisco Reynés aporta en aquests moments més de la meitat del pressupost de l’obra social, amb més de 300 milions d’euros, gairebé el doble que CaixaBank, que ha tingut l’últim any el dividend restringit per indicació del BCE com a precaució per la pandèmia.

El termini d’acceptació de l’opa finalitza el proper dia 8 amb la incògnita sobre si IFM arribarà o no el seu objectiu. Jaime Siles, representa­nt a Espanya

del fons australià, es va mostrar convençut d’això. Segons va explicar aquest diari, es descarta rebaixar el llindar d’acceptació al 10% com se suggeria al fullet presentat davant la CNMV.

Siles va insistir que la seva oferta és molt bona, en vista del correctiu que ha patit el sector energètic, i va reiterar també la seva voluntat de col·laborar lleialment amb el grup La Caixa. Com a exemple, va explicar que “més de 2.000 dels 5.000 milions d’euros que costa l’opa es finançaran mitjançant préstecs i CaixaBank és un dels bancs finançador­s, amb uns 400 milions”.c

 ?? LV ?? Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria
LV Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain