La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 80 entitats reclamen més lideratge de ciutat

- RAÚL MONTILLA Barcelona

Associacio­ns veïnals i esportives i teixit econòmic promouen el moviment Barcelona És Imparable

El moviment Tsunami Veïnal, Barcelona Oberta, la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya o el Reial Cercle Artístic de Barcelona són algunes de les més de vuitanta entitats que estan darrere del moviment Barcelona És Imparable, que es va donar a conèixer ahir a través d’un comunicat i que pretén que la ciutat recuperi el seu “lideratge positiu” en tots els àmbits, així com que “reverteixi la dinàmica i les derives negatives actuals”.

La iniciativa veurà la llum amb una convocatòr­ia de concentrac­ió, dijous, 21 d’octubre, a les 19 h a la plaça Sant Jaume. “El moviment neix arran de la situació de desànim i estancamen­t que viu Barcelona, i considera que ara ja no és una ciutat de referència al món”, van apuntar fonts de Barcelona És Imparable.

També subscriuen la mobilitzac­ió i la iniciativa l’associació de veïns de la Barcelonet­a, el Gremi d’Hotels de Barcelona, Apartur, el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona, el Gremi del Motor i el Gremi de Garatges, així com l’Institut Agrícola Català, la Fundació Barcelona Comerç i el Grup de Comerciant­s i Importador­s de Recanvis i Accessoris per a Vehicles d’Automoció, entre d’altres. Formen part de Barcelona És Imparable, a més a més, diverses entitats esportives: des de la Federació

Catalana de Beisbol i Softbol fins a la d’Hípica o la de Polo. La transversa­litat és tanta que a la llista dels impulsors de la proposta també hi ha l’Associació del Centre Gastronòmi­c

Barcelona Oberta, la UFEC, Apartur, Tsunami Veïnal i el Gremi d’Hotels, entre els promotors

del Palau de Mar o la Federació Catalana de Coloms Missatgers.

En aquest sentit, el moviment “destaca la importànci­a de la ciutadania en les transforma­cions de la ciutat al llarg de la seva història”. També avisa “que s’estan deixant escapar grans oportunita­ts de progrés social, econòmic i de sostenibil­itat”. I insisteix en la necessitat de transforma­r “la Barcelona que gira l’esquena i trenca el diàleg amb els diferents agents de la ciutat” per convertir-la en “la Barcelona que escolta la seva gent”.

El moviment va presentar també ahir de manera virtual el seu manifest fundaciona­l, a què es poden fer adhesions a través del web https://www.bcnesimpar­able.cat/.

El document és un decàleg en què queden presents les idees anteriors i en què també s’advoca per “renovar” el compromís de la ciutadania amb la ciutat, però també per l’ecologisme modern, àmbit en què es demana que Barcelona “aposti pel sí responsabl­e en lloc d’apostar per la cultura del no”.c

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? El moviment transversa­l demana d’actuar contra la “dinàmica i les derives negatives actuals”
MANÉ ESPINOSA / ARXIU El moviment transversa­l demana d’actuar contra la “dinàmica i les derives negatives actuals”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain