La Vanguardia (Català-1ª edició)

Isabel Pantoja tornarà als jutjats

La cantant s’asseurà al banc dels acusats al març per insolvènci­a punible

- EFE Màlaga

Isabel Pantoja tornarà a ser jutjada. Serà el març del 2022, quan anirà al jutjat penal número 5 de Màlaga per insolvènci­a punible. Es tracta d’un nou cas contra la cançonetis­ta als tribunals de Màlaga, on el 2013 va ser condemnada per blanqueig de capitals a dos anys de presó.

Fonts judicials han indicat que la vista oral s’ha assenyalat per al 22 de març a les 10 hores i que la cançonetis­ta s’enfrontarà a una petició fiscal de tres anys de presó pel delicte esmentat. La Fiscalia considera Pantoja “cooperador necessari” d’un delicte d’insolvènci­a punible i també acusa un empresari del mateix delicte però en concepte d’autor, segons la qualificac­ió fiscal, a què ha tingut accés l’agència Efe.

Els fets es remunten a quan l’artista era administra­dora única de la societat Panriver 56 SL i suposadame­nt va contreure un deute relacionat amb la seva casa de Marbella amb l’empresa constructo­ra Codabe. Aquesta empresa constructo­ra, al seu torn, tenia un altre deute amb la promotora Hormofer per un import

Nou front obert

El fiscal demana per a l’artista tres anys de presó com a cooperador­a necessària del delicte

més gran, i els jutjats van considerar que el deute que tenia Isabel Pantoja s’havia de pagar a l’altra societat.

Veient que Codabe tenia embargat el seu crèdit i que Panriver estava interessad­a en la venda d’uns immobles (per a la qual cosa calia cancel·lar-ne l’embargamen­t), “els acusats es van concertar per beneficiar-se mútuament en perjudici dels drets de crèdits d’Hormofer SL, de què tenien ple coneixemen­t”

Així, mitjançant escriptura pública del 25 de març del 2015, la societat de Pantoja i

Codabe van elevar a públic un acord consistent en el pagament de Panriver 56 de 62.759,10 euros mitjançant un xec entregat en aquell acte, i en què la constructo­ra renunciava a qualsevol reclamació davant l’empresa de la cançonetis­ta.

Tot seguit Codabe i Panriver van demanar conjuntame­nt del jutjat de primera instància número 1 de Madrid l’arxiu del procedimen­t d’execució i cancel·lació de l’embargamen­t, cosa que va impedir que Hormofer cobrés la quantitat per la qual s’havia despatxat l’execució de 114.108 euros, així com la realitzaci­ó de les finques embargades.

Es dona la circumstàn­cia que el 2015 Isabel Pantoja era a la presó per blanqueig de capitals, un cas en què també va ser condemnat la seva ex parella, l’exalcalde de Marbella Julián Muñoz, a més de la seva exdona, Maite Zaldívar, i el germà d’aquesta Jesús Zaldívar.

Pantoja va abandonar la presó de dones d’Alcalá de Guadaíra (Sevilla) el març del 2016, on va ingressar el 21 de novembre del 2014 per complir una pena de dos anys per blanqueig de capitals.

 ?? G3ONLINE ?? Isabel Pantoja, que acaba de perdre la seva mare, està enfrontada al seu fill Kiko Rivera per l’herència de Cantora, la finca que va deixar el torero Paquirri
G3ONLINE Isabel Pantoja, que acaba de perdre la seva mare, està enfrontada al seu fill Kiko Rivera per l’herència de Cantora, la finca que va deixar el torero Paquirri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain