La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Les autopistes sense peatge no duraran: Brussel·les no perdona”

-

He arribat a València des de Barcelona sense peatges. Aprofiti, que les autopistes de franc no duraran. Per què? Perquè Brussel·les ens observa i no perdona i considera les autopistes gratuïtes insostenib­les per al nostre dèficit, però també per al medi ambient.

Com seran, doncs, els futurs peatges? Inevitable­s i tous, una espècie d’impost amb videovigil­ància. Totes les carreteres d’Espanya d’alta capacitat seran, com les europees, gravades.

I si no hi posen peatge per guanyar vots? Els partits espanyols ja no tindran aquest poder i Brussel·les ja ho té decidit.

I he d’alegrar-me’n?

Sí, perquè el tren, amb un eficient corredor ferroviari mediterran­i, és més sostenible financeram­ent i ecològicam­ent que les autopistes avui atapeïdes de camions.

El tren és el futur d’Europa?

No només ho crec jo, és tot el projecte europeu el que torna a apostar pel tren d’alta velocitat fins i tot per reemplaçar l’avió en els vols de mitjana distància.

Quan i com s’imposarà el tren?

Aviat i ràpid, perquè ara patim el despropòsi­t que 96 de cada 100 tones de mercaderie­s a Espanya encara vagin per carretera.

Com es frena aquesta allau de camions? Catalunya prohibeix ja als camioners avançar els diumenges a l’AP-7, perquè aquests dies estan monopolitz­ant un dels carrils de l’autopista. I caldrà prendre altres mesures urgents, perquè veurem el gran col·lapse del transport per carretera. L’única alternativ­a viable és tornar al tren.

El tren no és retrocedir al segle XIX?

És que aquella era la bona direcció, perquè només el tren pot transporta­r més càrrega que tota la xarxa viària. I només el corredor mediterran­i ferroviari farà sostenible el nostre transport. I no només la càrrega. Tornaran els trens llit nocturns europeus.

Per què? No són viatges llarguíssi­ms? Són més sostenible­s que l’avió i poden ser més confortabl­es, avantatjos­os i breus perquè et deixen al centre de les grans ciutats.

Per què no és ja l’aposta, el tren?

És que ja ho és. I el corredor mediterran­i és la solució al col·lapse, però encara ens hem de connectar amb via d’ample internacio­nal

 ?? LV ??
LV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain