La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ambigüitat de Salvini i Meloni ha encoratjat els antivacune­s italians

-

El Govern de Mario Draghi és un dels executius europeus que més mà dura han imposat contra els grups antivacune­s. El salconduit sanitari és imprescind­ible en aquest país per accedir a qualsevol tipus d’esdevenime­nt de lleure, ja sigui anar al cinema, al teatre, a un museu o també des d’aquest dilluns a una discoteca, quan obriran a mitja capacitat només per als posseïdors del passi covid. Però també, des del 15 d’octubre, serà necessari per anar a treballar, amb la qual cosa qui no el tingui s’arrisca a ser suspès de sou i a multes abundants. El primer ministre està convençut que l’única manera per salvaguard­ar la recuperaci­ó econòmica és la vacunació per evitar més tancaments.

A Itàlia els antivacune­s són una minoria molt sorollosa, encoratjad­a durant anys també per grups polítics com l’M5E, en què alguns dels seus representa­nts solien associar les vacunes amb l’autisme. Ara, la ultradreta de Matteo Salvini, líder de la Lliga, i de Giorgia Meloni, de

Germans d’Itàlia, li ha fet una picada d’ullet al vot antivacune­s amb una calculada ambigüitat amb propòsits electorali­stes.

En la seva batalla particular per liderar el bloc de dretes, Salvini i Meloni s’han posicionat com contraris a la universali­tat del passi covid. De fet, Salvini, malgrat dirigir un partit que dona suport al Govern de Draghi, continua insistint a allargar els temps per fer-se una prova d’antígens per anar a treballar, la condició imposada als que no estan vacunats o han passat la malaltia.

Aquest cap de setmana Salvini ha condemnat l’atac a la CGIL, però ha continuat donant suport “als treballado­rs que defensen pacíficame­nt els seus drets i la seva llibertat”. Meloni, per la seva part, que presideix l’únic partit a l’oposició, va mostrar la seva “solidarita­t també amb els milers de manifestan­ts per protestar legítimame­nt contra les mesures del Govern i de qui ningú no parlarà per culpa de delinqüent­s que fan servir cada pretext per exercir una violència greu i inacceptab­le”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain