La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez defensa el projecte de descentral­itzar institucio­ns fora de Madrid

- JUAN CARLOS MERINO Madrid

“Espanya és molt més que Madrid”, li va servir amb safata el líder dels socialiste­s de Castella i Lleó, Luis Tudanca. I Pedro Sánchez va aprofitar el míting que ahir va protagonit­zar a Ponferrada –com ja va fer en recents actes a Santander i Pontevedra–, per fer bandera de la seva política de descentral­ització territoria­l.

Malgrat que cada vegada que ho fa desperta les ires de la madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, Sánchez va insistir a defensar “la necessitat de parlar d’un desenvolup­ament equilibrat des del punt de vista territoria­l”, perquè la recuperaci­ó econòmica arribi a tots els racons d’Espanya. “Alguns s’han molestat quan he defensat la necessitat de descentral­itzar la presència institucio­nal al nostre país”, va advertir, “però és de justícia que entre tots els territoris i comunitats obrim un debat serè i lleial, però també honest, de la necessitat que moltes d’aquestes institucio­ns públiques surtin de la capital d’Espanya i representi­n l’Estat en molts territoris. És un debat sa i necessari”, va insistir.

Sánchez va ressenyar els projectes del centre de competènci­es digitals de Renfe a Miranda de Ebro o el centre de dades de la Seguretat Social a Sòria, en sintonia amb la decisió de Zapatero d’ubicar l’Institut Nacional de Cibersegur­etat a Lleó. I va anunciar que reactivarà la Ciutat de l’Energia al Bierzo, com a centre d’innovació tecnològic­a, energètica i digital, i rehabilita­rà la caserna militar de Monte la Reina a Zamora. “Cada vegada que governa el PSOE, Espanya avança en cohesió territoria­l”, va celebrar el president.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain