La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès replica a Illa que la seva prioritat és aprovar els pressupost­os amb la CUP

- REDACCIÓ Barcelona

El Govern de la Generalita­t té com a prioritat aprovar els pressupost­os del 2022 amb la CUP, cosa que no és una novetat perquè el president, Pere Aragonès, així ho va deixar caure en el debat de política general de la setmana passada i el conseller d’Economia, Jaume Giró, ho ha declarat en alguna entrevista. Tot i això, els socialiste­s continuen allargant-li la mà i el seu líder, Salvador Illa, la va tornar a oferir aquest dissabte, durant la seva intervenci­ó a l’escola de tardor de la seva formació. De manera que el missatge d’Aragonès va tornar a repetir-se ahir i, sense tancar la porta al PSC, va replicar de nou que la primera opció són els anticapita­listes.

“Serà en el marc del Parlament on haurem de construir les majories i aquests pressupost­os han de ser els que apliquin el meu programa d’investidur­a. Per tant, compto tenir el suport de tots els diputats i forces que em van donar suport en la investidur­a”, va assenyalar el president davant els mitjans després de participar a Barcelona en la caminada popular organitzad­a per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridisca­pacitat de Catalunya (Fepccat).

Aragonès va confirmar que la intenció també és aprovar els pressupost­os durant la primera setmana de novembre i continua confiant que puguin entrar en vigor l’1 de gener del 2022.

Però no són els únics pressupost­os que estan en discussió i que poden vincular republican­s i socialiste­s. ERC té a la seva mà facilitar l’aprovació dels de l’Estat i aquí Aragonès va ser més indulgent. Tot i que va remarcar que encara no coneix la concreció del seu text, va animar Junts a compartir el pes d’una possible convalidac­ió tot assenyalan­t que els diputats catalans al Congrés han de treballar per aconseguir les “màximes millores i inversions per a Catalunya”.c

 ?? EP ?? Pere Aragonès
EP Pere Aragonès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain