La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nous escenaris s’afegeixen a les nits de botellot a Barcelona

- REDACCIÓ Barcelona

Sense les grans aglomeraci­ons del mes d’agost a Gràcia i Sants ni a finals de setembre, durant les festes de la Mercè, però els botellots continuen sense faltar cap nit a Barcelona. Aquest cap de setmana, marcat per la reobertura de bona part dels locals de lleure nocturn, les concentrac­ions massives han tornat a repetir-se a les platges de la ciutat, a la zona del Born, davant el Macba –un lloc cada vegada més freqüentat– i a nous escenaris que se sumen a la ruta etílica de la nit barcelonin­a. Entre aquests, la plaça Universita­t, on fins i tot va haver d’intervenir la Guàrdia Urbana efectuant alguna càrrega per dispersar les persones que s’hi havien reunit. També a les Corts es va registrar una inusual concentrac­ió de joves que, després de finalitzar la programaci­ó oficial de la festa major, es van desplaçar als jardins de Magalí per continuar el sarau.

Mentrestan­t, les discoteque­s han viscut un cap de setmana de rentrée molt esperançad­or per a uns negocis que havien quedat paralitzat­s durant llargs mesos. En molts casos dissabte a la nit es van esgotar les localitats i van tornar a formar-se cues a les entrades dels locals, tot i que el procés de validació de la documentac­ió covid es va fer amb més fluïdesa. Alguns establimen­ts, per provar d’evitar els problemes de les dues nits anteriors, van decidir avançar l’horari d’obertura.

Una circumstàn­cia que s’està repetint en aquestes primeres nits és la que protagonit­zen clients que afirmen desconèixe­r que després de rebre la segona dosi de la vacuna han de passar catorze dies perquè sigui efectiva la pauta completa. Però, sobretot, s’està posant de manifest la pràctica impossibil­itat d’assegurar que tothom manté posada la mascareta a l’interior de la discoteca. Fecasarm, la patronal del sector, adverteix des del primer moment de la incapacita­t per garantir que tothom compleixi la normativa sanitària a tota hora. Així mateix, reclama recuperar el 100% de l’aforament –ara està limitat a un 70%– per atendre la demanda.c

2001

Padró Municipal. Ajuntament de Barcelona 07 09 11 13 15 17 19 2021

LA VANGUARDIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain