La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anne Igartiburu mira a l’interior

La presentado­ra compagina la tasca televisiva amb el benestar emocional

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Anne Igartiburu és una de les presentado­res més estimades de la pantalla petita. Fa més de 30 anys que és a la televisió i des del 1997 presenta el programa Corazón, a La 1, que s’emetia de dilluns a divendres, i des del juny de l’any passat s’ha traslladat només als caps de setmana. Una decisió que la presentado­ra considera “circumstan­cial” i que aprofita per poder dedicar més temps al benestar i el desenvolup­ament personal.

També el fet de no haver de presentar en directe el programa li ha permès tornar a ETB, la cadena en què va començar, per gravar Duelo en las alturas ,unespai que mostra els tresors arquitectò­nics del País Basc, des de l’aire. “Imagina’t què ha suposat retrobar-me amb part d’un equip amb el qual vaig començar a la televisió local i a més poder passar temps a casa meva, amb la meva família .... Ha estat genial”, comenta Anne Igartiburu.

La presentado­ra basca atén per telèfon La Vanguardia després d’haver presentat a Madrid, el primer baròmetre de benestar ocular, elaborat per Miranza, un grup oftalmològ­ic que disposa de centres a tot Espanya. “Jo porto ulleres per a la presbícia des de fa anys– explica Igartiburu, que en té 52. I de l’estudi m’ha sorprès la frustració que suposa per a les persones entre 45 i 65 anys descobrir que no hi veuen bé. Se senten més vulnerable­s. En canvi, quan tenen més edat toleren millor els problemes de visió”.

El món de la comunicaci­ó és la seva professió, però fa 12 anys que Anne Igartiburu va començar a interessar-se pel benestar emocional. “He llegit molt i he estudiat amb profession­als nacionals i internacio­nals. Sempre m’ha interessat la psicologia i volia aprendre sobre valors, autoconeix­ement, desenvolup­ament emocional... perquè treballar-se un mateix és responsabi­litat nostra”, assegura la veterana presentado­ra.

No obstant això, sempre ho va portar amb certa discreció, perquè assegura que li feia certa vergonya parlar-ne. Fins que va arribar la pandèmia, i va canviar la vida de tothom. “Va ser l’11 de març del 2020, i es va suspendre el programa, i en el mateix moment que hagués hagut de començar Corazón vaig preguntar als meus seguidors a Instagram com se sentien– recorda. La gent tenia ganes d’explicar com estava gestionant aquella incertesa i em vaig trobar en un camp en què em sentia còmoda divulgant i donant eines d’acompanyam­ent per al benestar emocional”. Actualment dedica gran part del seu temps a això de manera vocacional impartint xerrades o al seu canal de YouTube, en què ha registrat més de 400 visites.

Fa 16 anys que Anne Igartiburu és la cara de les campanades de final d’any a Televisió Espanyola. Assegura que no sap si aquest any també les presentarà “perquè la trucada es fa a mitjans de novembre”, tot i que li encantaria: “Serien 17 anys consecutiu­s, una cosa que crec que no s’ha repetit en cap televisió”.

Sobre a qui li agradaria tenir de parella afirma que sempre desitjava que fos una dona: “En alguna

Fa 12 anys que va començar a estudiar desenvolup­ament personal i ara en fa xerrades

 ?? MIRANZA ??
MIRANZA
 ?? INSTAGRAM ?? Anne Igartiburu durant la presentaci­ó del primer baròmetre del benestar ocular, a la seu del grup Miranza, a Madrid
Espera poder presentar-les un altre cop, i ja seran 17 anys consecutiu­s. Les últimes va tenir de parella Ana Obregón
INSTAGRAM Anne Igartiburu durant la presentaci­ó del primer baròmetre del benestar ocular, a la seu del grup Miranza, a Madrid Espera poder presentar-les un altre cop, i ja seran 17 anys consecutiu­s. Les últimes va tenir de parella Ana Obregón
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain