La Vanguardia (Català-1ª edició)

La divorciada més rica del Regne Unit

L’exmiss Kirsty Bertarelli té una fortuna més gran que la reina Elisabet II

- SANDRA ARBAT Barcelona

Primer va ser miss Regne Unit el 1988, després va ser cantant i compositor­a pop i ara també és la divorciada més rica de la Gran Bretanya. Kirsty Bertarelli pot presumir d’haver obtingut el millor acord de divorci de la història del Regne Unit: al voltant de 400 milions de lliures i moltes propietats.

Kirsty Bertarelli i el multimilio­nari Ernesto Bertarelli van contreure matrimoni l’any 2000 i 21 anys després –amb tres fills en comú i una fortuna estimada en 9,2 mil milions de lliures, segons el rànquing de la llista de rics del Sunday Times d’aquest any–, han firmat en secret un dels acords de divorci més sonats de la història.

En el pacte, la model anglesa va acceptar un acord d’uns 350 milions de lliures i va aconseguir la titularita­t d’una casa al llac Léman de Ginebra, comprada aquest any i valorada en 52 milions de lliures, i un apartament de 8 milions a l’estació d’esquí suïssa de Gstaad, lloc on es va criar el seu exmarit després de mudar-se amb la seva família des d’Itàlia.

Amb aquesta fortuna, Bertarelli

Una carrera com a model

El seu patrimoni ascendeix al voltant de 400 milions de lliures i propietats variades

és ara més rica que superestre­lles del pop com Mick Jagger, la fortuna del qual s’estima en uns 310 milions de lliures, Ed Sheeran, amb 220 milions i Adele, amb 140 milions. El diari britànic The Times es va referir a ella com “la reina de la bellesa que va arribar a ser més rica que la mateixa reina” i és que amb aquest acord la seva fortuna, segons apunten diversos mitjans és més gran que la de la reina Elisabet II.

D’altra banda, a títol individual, l’exmiss el Regne Unit nascuda a la localitat de Staffordsh­ire

ja ostentava una gran quantitat de diners. El seu marit li va regalar pel seu 40è aniversari un iot valorat en 120 milions de lliures i també tenia ingressos per part de la seva família, ja que és l’hereva de Churchill China, una de les empreses de productes de ceràmica més importants a escala mundial.

La carrera de Bertarelli va començar a la seva ciutat natal, Staffordsh­ire, comtat on continua vivint la seva família. Des de petita va participar en musicals i obres de teatre locals abans d’inscriure’s en una agència de models. El 1988 va ser coronada miss Regne Unit i va participar en el certamen de miss Món aquell mateix any, i en va quedar segona finalista.

Després de mudar-se a Londres, la jove model va començar a escriure i compondre música i va firmar amb la discogràfi­ca, Warner Records. El 2000 va escriure Black Coffee, cançó que el grup de noies All Saints va gravar i va portar al número u al Regne Unit. Més tard va firmar amb Universal Music i després amb Sony i ATV Music, en què va llançar alguns senzills i àlbums i va arribar a actuar en directe més d’una vegada.

 ?? SETH WENIG / AP ??
SETH WENIG / AP
 ?? INSTAGRAM ?? Bertarelli va aconseguir la corona de Miss Regne Unit l’any 2000 i va quedar com a segona finalista al certamen de miss Món aquell mateix any
INSTAGRAM Bertarelli va aconseguir la corona de Miss Regne Unit l’any 2000 i va quedar com a segona finalista al certamen de miss Món aquell mateix any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain