La Vanguardia (Català-1ª edició)

Koeman, més que una pròrroga

-

En les seves últimes aparicions públiques, Joan Laporta ha insistit que la continuïta­t que va atorgar a Ronald Koeman just abans de la visita al Metropolit­ano no estarà lligada únicament als pròxims resultats en els tres partits següents, en què el Barça rebrà al Camp Nou, consecutiv­ament, València, Dinamo de Kíev i Reial Madrid, tal com plantegen els obstinats a expulsar en Ronald de la banqueta blaugrana. La sinceritat amb què es van expressar, cara a cara, president i entrenador a la cimera que van mantenir als despatxos de la ciutat esportiva Joan Gamper i en què els arguments del tècnic van rebatre les idees preconcebu­des del màxim dirigent de l’entitat, va servir per acostar-los tots dos fins on no havien estat des de la tornada de Laporta a la presidènci­a al mes de març.

Posats a ser justos, a Koeman se li reconeix la llegenda que representa per ser l’autor del gol més important de la història del club, que no tan sols va servir per guanyar la primera Copa d’Europa, després de tres temptative­s anteriors fallides, si no també per, sota l’influx de Johan Cruyff, canviar el signe derrotista que envoltava l’entitat. A més a més, per la seva estima declarada als colors blaugrana, després de viure durant sis temporades com a integrant destacat del dream team, no va dubtar a respondre a la trucada de Bartomeu quan, després de la humiliant derrota per 2-8 contra el Bayern, va ser requerit per fer-se càrrec d’un equip en clara decadència.

Des d’aleshores en Ronald ha hagut d’assumir la sortida de la majoria de vaques sagrades del vestidor, començant pel jugador que ha protagonit­zat els passatges més destacats de l’última dècada i mitja, Leo Messi, com també d’altres futboliste­s que, com Luis Suárez i Griezmann, complement­aven l’astre argentí amb els seus gols. La precarieta­t econòmica va impedir de buscar-los substituts, però a canvi l’holandès ha sabut trobar entre els joves els brots verds que represente­n un futur esperançad­or.

Tan injuriat com va ser al seu dia el seu compatriot­a Van Gaal, igual com va fer en Louis amb Valdés, Xavi, Puyol o Iniesta, peces clau del millor Barça de tots els temps, el llegat de Koeman promet arribar a cotes esperançad­ores amb els Araújo, Gavi, Pedri o Ansu Fati. Per això Laporta ha volgut ser just amb el seu tècnic, donar-li l’oportunita­t de competir amb l’equip quan recuperi definitiva­ment els davanters lesionats, que s’endevinen determinan­ts, com ara Ansu Fati, Agüero i Dembélé, perquè el Barça pugui lluitar en condicions més favorables la disputa de títols. De moment els partidaris del retorn immediat de Xavi Hernández hauran d’esperar.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain