La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Mundial canvia de mans

Guanya Bottas i Verstappen recupera el lideratge d’un Hamilton que minimitza danys

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Només falten sis assalts i el Mundial 2021 d’F-1 treu fum, amb Max Verstappen manant ara amb 6 punts davant de Lewis Hamilton. Istanbul Park va assistir al cinquè canvi de líder de l’any i a una cursa de supervivèn­cia on els dos grans rivals van guardar la roba per minimitzar els danys. Així, els escuders en van ser els protagonis­tes: Valtteri Bottas va sumar la primera victòria, merescuda, un premi als serveis prestats, i Checo Pérez va tancar el podi després de frenar Hamilton en la seva escalada.

La cursa de Turquia va estar marcada per dues circumstàn­cies: la pista mullada per la pluja del matí, que mai no es va arribar a eixugar i que va obligar a posar els pneumàtics intermedis –fet que va ser un maldecap quan es van desgastar–, i el càstig de deu posicions a la graella a Hamilton (per canviar el motor de combustió interna), que va limitar l’habitual ambició de l’anglès.

Així que, amb tots dos títols en joc, ni Verstappen ni Hamilton no van arriscar més del compte. El neerlandès, en el segon lloc i conscient del seu ritme inferior al Mercedes amb què no podria lluitar, no va pressionar Bottas, que va tocar el dos des de l’arrencada i no va tenir oposició per apuntar-se el seu primer triomf del curs.

I Hamilton, que sí que hi tenia molt a perdre, es va prendre amb calma i prudència la remuntada. I aquesta precaució es va veure a l’hora d’avançar Tsunoda. Després es va menjar Stroll, Norris i Gasly en completar-se el primer quart de cursa (v. 15 de les 58), però es va veure frenat en aquest cinquè lloc quan va arribar a l’esquena de Checo Pérez, un os dur de rosegar.

El mexicà de Red Bull es va guanyar el sou obstruint l’anglès en una volta, la 35, vertiginos­a, on van saltar espurnes. Del millor d’aquesta temporada. Hamilton sabia que la maniobra per avançar

Pérez era de màxim risc. El mexicà, protegint el seu cap de files, no va cedir, allargava les frenades al límit, es va posar en paral·lel amb el Mercedes durant quatre o cinc revolts, va semblar que passava Hamilton en la recta amb gran velocitat , però, en la frenada, Pérez va agafar l’interior i va guanyar el pols. En aquesta acció d’alta tensió Hamilton va perdre l’opció de podi, tot i que la clau va ser la indecisió de canviar o no el pneumàtic desgastat.

Red Bull va jugar bé les seves cartes. En el temps que perdia Hamilton barallant-se amb Pérez, l’equip energètic va fer parar Verstappen per posar pneumàtics

Verstappen torna a encapçalar el Mundial, un GP després, ara amb sis punts d’avantatge al davant de Hamilton

“Hauria d’haver confiat en el meu instint; avui he perdut punts valuosos”, lamentava un Hamilton queixós

nous i protegir-lo. I una volta després ho feia amb Pérez. De manera que Hamilton es va quedar a la pista, quart, dubtant: “Creieu que podré acabar la cursa sense canviar els pneumàtics?”, va preguntar a Mercedes. “Et deixem una volta més i ho decidim”.

L’equip de l’estrella va cridar Hamilton per substituir els pneumàtics, volta 42, però l’anglès s’hi va negar i es va quedar a la pista. Veia que era igual de ràpid que els que en tenien de nous, i amb el pit stop de Leclerc ja era tercer (v. 48), de manera que només perdria 3 punts amb Verstappen.

Tot i això, l’estratègia de Mercedes van canviar el guió: a falta de 7 volta, veient que els pneumàtics de Hamilton eren a les lones, el van cridar al boxs. L’anglès va baixar al cinquè lloc i Verstappen li va treure 8 punts. Lewis es va enfurismar. “No hauríem d’haver entrat, tinc molt graining”, es queixava furiós per ràdio. “Deixeu-me en pau!”.

En les set voltes finals va mantenir el lloc, però se sentia frustrat. “Hauria d’haver confiat en el meu instint. He perdut punts valuosos. Si m’hagués quedat a la pista hauria acabat en la mateixa posició o no. Qui ho sap? Era bo ser tercer. Em vaig dir:‘M’aferro a això, és un gran resultat després de sortir onzè’. El cinquè és pitjor, però podria haver estat fins i tot pitjor”, calculava Lewis, que de perdre 17 punts en va acabar perdent 8.c

 ?? OZAN KOSE / AFP ?? A la sortida Bottas va mantenir la primera posició des de la pole, al davant del Red Bull de Verstappen i el Ferrari de Leclerc, amb Hamilton al fons de la imatge
OZAN KOSE / AFP A la sortida Bottas va mantenir la primera posició des de la pole, al davant del Red Bull de Verstappen i el Ferrari de Leclerc, amb Hamilton al fons de la imatge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain