La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ulleres de Vic a Hollywood

Woodys dobla la facturació en un any i ultima el salt als Estats Units

- MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

Rihanna, Demi Lovato o Taylor Swift tenen una cosa en comú més enllà de la seva carrera com a artistes: totes tres porten ulleres catalanes. La companyia Woodys Eyewear, fundada fa vuit anys a Vic per Josep Dosta, s’ha posicionat en el segment de l’òptica d’última tendència i alguns dels seus models tenen demanda mundial gràcies a clients com aquestes cantants i actrius.

Aquesta incursió al món de Hollywood, i una sèrie de decisions empresaria­ls clau, ha impulsat el negoci de l’empresa. Els últims dos anys han estat vertiginos­os, afirma encara incrèdul Dosta. El 2020, tot i que bona part de les 5.200 òptiques independen­ts on venen les seves muntures van haver de tancar unes quantes setmanes per la pandèmia, van créixer un 18% i van tancar l’exercici amb una facturació de 5,5 milions d’euros. El 2021 el creixement s’ha disparat i preveuen vendes per prop de 12 milions. Darrere de les xifres destaquen dos factors. “Primer, hem ampliat el catàleg i això ha tingut un impacte molt important en la producció i en les vendes, la nova oferta ha tingut bona acollida per part dels clients”, diu Dosta. En segon lloc, un efecte col·lateral de la pandèmia: “els trastorns oculars han augmentat un 20% a causa d’un ús més elevat de les pantalles i del teletrebal­l i les aplicacion­s per fer videoconfe­rències; això, més una demanda embassada després del confinamen­t, ens ha fet créixer”, resumeix el jove empresari.

Aquesta situació els ha animat a preparar un salt crucial per a l’any que ve. Actualment, Woodys és present en uns 40 països arreu del món i entre els seus mercats principals destaquen França, Itàlia, Espanya,

Alemanya, Holanda, Bèlgica o Dinamarca. El 2022 preparen el salt al mercat dels Estats Units, i hi obriran una filial. Una expansió que acompanyar­an amb la construcci­ó d’un nou centre logístic a Vic, que tindrà més de 3.000 m2 i on conentrara­n el disseny de les ulleres i tota la part comercial. L’edifici destinarà 1.000 m2 a oficines, 2.000 m2 a un magatzem robotitzat que funcionarà amb un sistema de PDA (assistent digital personal) i la resta a un showroom d’exposició i sales de reunions. Amb aquestes iniciative­s esperen assolir els 15 milions de facturació l’any vinent.

Dosta ha compassat l’evolució del negoci amb un canvi en la seva imatge comercial. El logo i el web de la companyia s’han transforma­t, i també el nom de marca. De Woodys Barcelona han passat a dir-se Woodys eyewear. “La marca Barcelona ja no aporta tant valor com fa uns anys, ha patit certa saturació, i amb el nou nom intentem internacio­nalitzar-nos”, resumeix Dosta. El seu pròxim objectiu: relocalitz­ar part de la producció que a hores d’ara tenen a l’Àsia.c

La companyia, fundada fa vuit anys, prepara la relocalitz­ació de part de la producció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain