La Vanguardia (Català-1ª edició)

Veïns de les Corts demanen a l’Ajuntament que expropiï Can Capellanet­s

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Veïns de les Corts reclamen al govern de l’alcaldessa Ada Colau que expropiï Can Capellanet­s a fi de preservar el patrimoni del barri. La plataforma veïnal Salvem el Patrimoni de les Corts entén que la transforma­ció que planeja l’arquebisba­t a la seva finca situada entre els carrers Remei i Galileu suposarà la pèrdua de diversos elements protegits, com ara els jardins.

“No estem en contra que l’arquebisba­t hi faci una residència per a la tercera edat –asseguren fonts d’aquesta plataforma–, el que volem és preservar el patrimoni del barri. A parer nostre, en aquests moments aquesta preservaci­ó no està garantida. També estem molt disposats a parlar amb l’arquebisba­t i arribar a un acord satisfacto­ri per a tothom. Però si insisteix a tirar endavant el projecte que és sobre la taula demanarem a l’Ajuntament que expropiï la finca i que munti una consulta popular perquè els veïns puguin decidir quins usos donar a Can Capellanet­s. Ja estem preparant mobilitzac­ions amb altres entitats veïnals de la ciutat que viuen situacions semblants”. Les fonts es refereixen als casos, entre d’altres, de Can Raventós a Sarrià o La Rotonda a Sant Gervasi.

Malgrat tot, l’arquebisba­t ja es va mostrar obert al diàleg. De fet, el seu pla inicial ja fa uns anys era transforma­r aquesta finca en una residència d’estudiants. I, tot i que tenia llum verda per començar les obres, davant l’oposició veïnal es va avenir a canviar el projecte.

El grup municipal de JxCat va demanar ahir al govern municipal que convoqui urgentment el veïnat del districte per aclarir el futur de Can Capellanet­s. Els regidors de JxCat recorden que el 2017 es va aprovar la creació d’espai de diàleg per facilitar la negociació entre el veïnat i la propietat de la finca. “En més de quatre anys el govern municipal no ha convocat ni una sola reunió d’aquesta taula”, va detallar ahir l’agrupació en un comunicat.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain