La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les cares d’‘El juego del calamar’

Els actors coreans Lee Jung-jae i HoYeon Jung assoleixen la fama mundial

- ELENA CASTELLS Barcelona

L’èxit que ha suposat El juego del calamar, la sèrie de Netflix de què tothom parla, ha posat al mapa dos noms coreans que fins ara eren completame­nt desconegut­s al nostre país: Lee Jung-jae i HoYeon Jung. Són els protagonis­tes d’aquesta sàdica ficció en què 456 persones decideixen participar en un joc misteriós que ofereix com a premi una enorme quantitat de diners.

Darrere del jugador número 456 hi ha Lee Jung-jae, un actor sud-coreà de 48 anys. “No esperava aquest èxit, de cap manera. Però quan vaig llegir el guió vaig entendre que contenia elements que podrien funcionar fora de Corea”, ha explicat a Variety. Abans de protagonit­zar aquesta sèrie, l’intèrpret ja era molt conegut al seu país, on gaudeix d’una prolífica carrera, sobretot a la pantalla gran. Un exemple del seu fulgurant èxit internacio­nal és que els seus seguidors a Instagram, on ell no segueix ningú i amb prou feines té dotze publicacio­ns, ja passen dels tres milions i no paren de pujar.

Va créixer en una família benestant de Seül i va començar a treballar molt jove en una cafeteria, on un caçatalent­s es va fixar en el seu atractiu i el va fitxar per fer de model. Després de dos anys a les passarel·les, va provar sort al món de l’actuació. Un cop es va haver graduat a la universita­t, va ingressar a l’escola d’art. El 1993 va debutar a la televisió amb la sèrie Dinosaur teacher .I amb 21 anys va guanyar el premi al millor actor revelació a les tres cerimònies de premis més prestigios­es de Corea del Sud.

Des d’aleshores ha participat en més d’una trentena de produccion­s de K-Drama, gènere dramàtic coreà. I el 2020 va ser guardonat com a actor de l’any als Asia Artist Awards. Sobre el seu possible salt a Hollywood, diu: “He decidit que només faré una feina alhora. Ara per ara, no tinc plans de fer un projecte a l’estranger. Però, si es presentés una bona oportunita­t, per descomptat que hi estaria obert”. Ara compagina la seva carrera

d’actor amb la seva faceta d’empresari, ja que és propietari d’una cadena de restaurant­s italians de luxe que porta el nom d’una de les seves pel·lícules, Il mare, té una empresa de desenvolup­ament immobiliar­i i ha fundat el segell d’entretenim­ent Artist Company.

De la seva vida privada se’n saben molt pocs detalls. Actualment manté una relació amb una adinerada hereva, Lim Seryung, filla del president del gegant coreà de l’alimentaci­ó Daesang Group, segons ha publicat The Korea Times.

La protagonis­ta femenina, que dona vida a la jugadora número 067, és HoYeon Jung, una model i actriu sud-coreana de 27 anys. Ella també ha vist com la seva popularita­t ha crescut com l’escuma arran de la sèrie, que ha estat la seva primera feina com a actriu. Les últimes tres setmanes ha guanyat 15 milions de seguidors a Instagram, i s’ha convertit, amb gairebé 20 milions de followers, en l’estrella sud-coreana més seguida de la xarxa social, segons la revista Forbes.

“No m’hauria pensat mai que la sèrie es convertiri­a en una sensació mundial”, ha explicat a Vogue. “La connexió que tinc amb el meu personatge és la voluntat de sacrificar la seva vida per la família. A mesura que passava el temps, sentia que la Sae-byeok i jo ens acostàvem. Vaig trobar l’alegria en la nostra sinergia. El temps que vaig passar interpreta­nt-la va valer cada segon”, ha recordat.

Louis Vuitton, firma amb què va debutar a la passarel·la, l’acaba de contractar com a ambaixador­a mundial. La seva carrera es va enlairar als 16 anys, quan va participar en el reality Next top model, en què va quedar segona. El 2019 es va alçar amb l’Asian Star Award als Asian Model Awards. Lluny de la imatge que projecta a El juego del calamar, HoYeon va conquistar firmes com Chanel, Fendi, Marc Jacobs, Miu Miu, Burberry i Jacquemus per la seva atractiva cabellera, els llavis carnosos i les cames llargues. Segons sosté la premsa coreana, manté una relació des del 2016 amb l’actor Lee Dong-hwi.c

Ell és un actor prolífic i empresari; ella, una model que acaba de començar la seva carrera com a actriu

 ?? ?? A dalt, HoYeon Jung (esquerra) i Lee Jungjae (dreta) en unes imatges recents; a baix a l’esquerra, en una selfie, després de participar en una entrevista al programa de Jimmy Fallon; a baix aladreta,enuna escena de l’exitosa sèrie de Netflix on ell interpreta Seong Gi-hun (el número 456), i ella, Sae-byeok (número 067)
A dalt, HoYeon Jung (esquerra) i Lee Jungjae (dreta) en unes imatges recents; a baix a l’esquerra, en una selfie, després de participar en una entrevista al programa de Jimmy Fallon; a baix aladreta,enuna escena de l’exitosa sèrie de Netflix on ell interpreta Seong Gi-hun (el número 456), i ella, Sae-byeok (número 067)
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain