La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge rebutja la pretensió de Fernández Díaz d’ampliar la causa de la Kitchen al PP

- C. GUINDAL Madrid

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha conclòs definitiva­ment la intenció de portar a judici l’ex secretària general del Partit Popular María Dolores de Cospedal. En una sèrie d’interlocut­òries, rebutja la pretensió d’alguns dels encausats per l’operació Kitchen de continuar la causa i apuntar el PP.

L’instructor va tancar la instrucció i va concloure que hi havia prou indicis per portar a judici l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i el seu ex secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, a més d’una vintena de comandamen­ts policials.

En el seu últim recurs Fernández Díaz va assenyalar al jutge que Luis Bárcenas era el tresorer del PP i que, per tant, era la formació la interessad­a que no sortissin a la llum documents sobre la seva caixa B.

En l’última resolució García Castellón explica que la decisió de tancar la instrucció, respecte de la qual no es constaten prou indicis, és potestat única d’ell mateix. D’aquesta manera, el magistrat tanca definitiva­ment la intenció d’alguns d’investigat­s de descobrir la trama i dirigir la causa contra Cospedal i el PP. De fet, la Fiscalia també es va oposar a la decisió de l’instructor d’arxivar la causa respecte de l’ex secretària general del PP en l’època de Mariano Rajoy.

García Castellón ha desestimat els recursos de reforma de Fernández Díaz, de Francisco Martínez, de quatre alts caps més de la Policia i de l’ex xofer de Luis Bárcenas Sergio Ríos, contra la interlocut­òria que va acordar el pas a procedimen­t abreujat de la peça Kitchen.

En set interlocut­òries, el magistrat rebutja tots els arguments dels recurrents i conclou que hi ha indicis respecte de tots ells per concretar de manera “clara i suficient” els fets que se’ls imputen, com també els indicis obtinguts en la fase d’instrucció i la participac­ió de cada un en els delictes que se’ls atribueixe­n.c

L’exministre va apuntar a un tancament en fals de la causa i va assenyalar el partit que llavors dirigia Rajoy

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain