La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalunya, res a celebrar...

- Joaquín Luna

El Govern de la Generalita­t va treballar el dia 12 d’octubre amb normalitat, a diferència de milions de catalans la ignorància dels quals espanta: mira que celebrar un genocidi! Al crit de “res a celebrar!” i en un exercici de dignitat indígena, consellers i consellere­s van pencar en una data tan ofensiva.

Jo tampoc no celebro el dia de la Hispanitat, però d’aquí a treballar... En realitat, ningú no celebra a Espanya el dia de la Hispanitat perquè una llei del 1987 (19/1987) va suprimir tal cosa –a les coses, Govern, a les coses– i és una denominaci­ó del passat. Tampoc no se celebra el dia de la Raça, esclar: el 12 d’octubre només és el dia de la Festa Nacional d’Espanya i avall que fa baixada, que bé podria ser reemplaçat al calendari laboral de Catalunya pel dia de la Marmota, en honor dels brindis al sol que ens caracterit­zen.

L’assumpte no acaba aquí. ¿Es quedaran sense festa el 6 de desembre

Pobre Govern: ja els veig treballant el 6, el 8 i el 25 de desembre, dies sense res a celebrar

tots els membres del Govern ja que se celebra el dia de la Constituci­ó espanyola? Mira que és dilluns...

Ja m’imagino que voldran treballar el 6 de desembre, com lleons i lleones de la república, encara que el 90,5% dels electors de Catalunya van votar a favor de la Constituci­ó, a saber si tips de ratafia o amb una pistola al pit...

I ja no els explico la meva inquietud per tot el personal del Departamen­t d’Igualtat i Feminismes. Ho tenen fatal. Com han de celebrar el 8 de desembre el dia de la Immaculada Concepció? En ple segle XXI? Aquesta festivitat perpetua un rol que denigra les dones, enalteix la maternitat patriarcal i atempta contra el dret a la sexualitat femenina. Res a celebrar!

I el pitjor és que d’aquí quatre dies, el 25 de desembre, la gent s’afartarà en família i a elles els correspond­rà treballar, llevat que aquest any el Nen Jesús sigui reemplaçat per la Nena Jesusa, liquidant així una tradició heteropatr­iarcal que pot ofendre la ciutadania catalana hindú o musulmana sunnita o musulmana xiïta.

Com que aquest és un Govern ben avingut i sempre solidari, ja els veig a tots i totes als seus despatxos el 6, el 8 i el 25 de desembre. Ja ho poden dir, ja, amb aquest panorama: a Catalunya, res a celebrar...c

¿Dónde está Colau?

Botellones descontrol­ados, robos, delincuenc­ia, una ciudad sucia, descuidada, calles pintarraje­adas, pilonas marcando zonas inútiles, patrullas civiles para proteger sus barrios, tráfico cada vez peor, y la única aparición en los últimos días de la alcaldesa de Barcelona ha sido en La Ricarda para posicionar­se en contra de la mayor inversión jamás planteada desde el Gobierno de España. ¿Dónde está esa Barcelona de la que los ciudadanos nos sentíamos orgullosos?

F. Vidal-Quadras Trias de Bes godó strategies slu

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain