La Vanguardia (Català-1ª edició)

Què es podrà fer a Catalunya a partir de demà

La mascareta és l’última gran mesura que queda vigent

- ALBERT MOLINS Barcelona

Abans-d’ahir la Generalita­t va anunciar que a partir de demà desapareix­en gairebé totes les restriccio­ns que quedaven vigents a Catalunya. La bona evolució dels indicadors de la pandèmia ha estat determinan­t perquè Pere Aragonès, president de la Generalita­t, anunciés que el final de la pandèmia és una mica més a prop. Ara falta l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i si és favorable, això és el que es podrà fer a Catalunya a partir d’aquest divendres.

Sí. És l’única gran restricció que continua vigent. L’ús de la mascareta continua sent obligatori als interiors i als exteriors en cas que hi hagi aglomeraci­ons o no es pugui respectar la distància interperso­nal de seguretat d’1,5 metres. Això a la pràctica vol dir que sempre cal portar-la posada a les ciutats.

Cada hospital té la seva pròpia política pel que fa a les visites i els acompanyan­ts als malalts. Cal consultar la normativa del centre si volem visitar un pacient.

Sí. L’aforament per als esdevenime­nts esportius a l’aire lliure pot ser del 100%. Es limita al 80% el dels que se celebrin en recintes tancats.

No. Tots els aficionats hauran de portar la mascareta, ja que no es pot garantir la distància de seguretat interperso­nal.

Sí. Fins ara hi havia una limitació de 10 persones per taula, tant en exteriors com en interiors. Ara aquesta mesura desapareix tant en interiors com en exteriors.

No. A partir de divendres l’ocupació dels locals podrà ser del 100%. Ja ho era a l’exterior, però ara també ho serà en interiors, que tenien una restricció del 50% de la capacitat. A més, desapareix l’obligació que les taules estiguin separades 1,5 metres.

He de continuar portant la mascareta pel carrer?

S’han aixecat les restriccio­ns de visites a les persones ingressade­s als hospitals?

Soc soci del Barça i d’aquí dues setmanes es juga el clàssic contra el Madrid. El Camp Nou podrà ser un “clam”?

I podrem animar sense la mascareta?

Diumenge celebrem un aniversari en un restaurant i som 12 persones. Ens podrem asseure tots a la mateixa taula?

El meu restaurant té capacitat per a pocs comensals. Encara és vigent la restricció d’aforament?

Ja no ens demanaran el passi covid per entrar a les discoteque­s?

El passi covid continua sent obligatori per entrar a les discoteque­s en espais tancats. A les que eren a l’aire lliure ja no es demanava.

D’aquí res començarà la campanya de Nadal i molta gent anirà als centres comercials a comprar els regals. L’accés continuarà limitat al 70% de l’aforament?

No. A partir de divendres tot el comerç minorista, incloenthi els centres comercials, podrà obrir amb el 100% de l’aforament.

Tenim una companyia de teatre aficionat. Dissabte estrenem una obra. Podem vendre tot l’aforament del teatre?

Sí. S’ha aixecat la restricció del 70% que hi havia sobre els esdevenime­nts culturals.

Si han desaparegu­t les limitacion­s d’aforament als espectacle­s, també als concerts?

Depèn. En els concerts a l’aire lliure en què els espectador­s estan a peu dret, l’aforament es continua limitant al 70%. Passa el mateix amb els festivals i amb els concerts en espais tancats on la gent no estigui asseguda. A més, per als festivals el Govern ha demanat que sigui obligatori ensenyar el passi covid.c

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? La mascareta i el passi covid seran els grans protagonis­tes
MANÉ ESPINOSA La mascareta i el passi covid seran els grans protagonis­tes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain