La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jove de 21 anys irromp a trets a la Universita­t del País Basc

- ANDER GOYOAGA Bilbao

Un jove de 21 anys va sembrar ahir a la tarda el pànic al campus de la Universita­t del País Basc (UPV/EHU) ubicat a la localitat de Leioa, a 9 quilòmetre­s de Bilbao, després d’irrompre en una de les facultats amb una escopeta de caça i disparar de manera reiterada. L’Ertzaintza va detenir el jove després d’una complexa operació policial en què fins i tot es va desplegar un helicòpter. Durant els fets no es van registrar ferits, però sí danys materials i nombrosos moments de tensió.

Els fets van passar cap a les 18.40 hores a la facultat de Ciència i Tecnologia d’aquest campus, el més gran de la universita­t pública basca. El detingut, alumne d’aquesta facultat, va arribar amb autobús al complex universita­ri i es va dirigir directamen­t a l’edifici on estudia.

El jove va travessar a trets un dels passadisso­s principals de la facultat i la zona exterior disparant contra l’edifici, tot i que

L’atacant, estudiant d’aquest centre, no va causar ferits però sí danys materials

els impactes també van afectar alguns vehicles. Segons van indicar diversos testimonis, el jove repetia a les persones amb qui es creuava que anava “en contra de la universita­t” i que no tenia res en contra dels alumnes i el personal de la universita­t amb qui es topava.

De manera paral·lela, la seguretat de la mateixa universita­t i l’Ertzaintza van desallotja­r el campus i la policia basca va posar en marxa una operació policial que es va allargar gairebé una hora. El jove, que no tenia antecedent­s, va ser detingut poc abans de les 19.30 hores, després d’haver provocat nombrosos danys materials i un pànic sense precedents entre els alumnes que estudien en horari de tarda en aquest campus.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain