La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Síndic detecta irregulari­tats en les prestacion­s a extutelats

- REDACCIÓ Barcelona

El Síndic de Greuges ha detectat irregulari­tats en el procedimen­t de prestacion­s als joves extutelats. Tot va començar amb una queixa de la família d’un jove que quatre mesos després de sol·licitar la prestació econòmica com a extutelat a la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia (DGAIA) encara no havia rebut cap resposta administra­tiva. El jove va demanar la prestació poc abans de fer els 18 anys.

El Síndic ha explicat al comunicat que, segons la llei 23/2006, si una vegada transcorre­gut el termini màxim de tres mesos des de la data de la sol·licitud no s’ha notificat resolució expressa de reconeixem­ent de la prestació, el dret d’accés en cas de ser reconeguda es genera des del primer dia del mes següent al del compliment del termini màxim indicat.

La institució ha insistit reiteradam­ent en la necessitat que els efectes d’aquesta prestació econòmica siguin vàlids des de la data de la sol·licitud o des de la data de la majoria d’edat del jove, “atenent sobretot les especials necessitat­s i l’alta vulnerabil­itat social d’aquest col·lectiu”.

El Defensor del Poble català, que ha qualificat aquests fets d’“irregulari­tats”, ha demanat a la Conselleri­a de Drets Socials de la Generalita­t que estudiï el tema per garantir que, a partir d’ara, els efectes d’aquesta prestació econòmica, una vegada reconeguda, es generin des de la data de la sol·licitud o bé des de la data de la majoria d’edat del jove en cas que la sol·licitud s’hagi presentat abans que compleixi els 18 anys. Aquesta prestació es podrà estendre fins que el jove compleixi 23 anys.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain