La Vanguardia (Català-1ª edició)

El renaixemen­t del príncep Ernest

L’aristòcrat­a ha començat una relació amb la filla de Pitita Ridruejo

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

Ernest de Hannover (67) ha renascut després de tots els problemes que ha tingut els últims anys. Si aquest estiu a Eivissa va fer d’avi exemplar dels seus nets bessons, fills de Cristià de Hannover i l’advocada peruana Alessandra de Osma, ara apareix transforma­t. Té un aspecte molt més jove i saludable que el que tenia quan va ingressar voluntària­ment a l’hotel clínica Vivamayr, a Àustria, per rehabilita­r-se de les seves addiccions.

I, pel que sembla, l’espanyola Claudia Stilianopo­ulos (48) té molt a veure amb la transforma­ció de l’aristòcrat­a alemany, que també ha deixat enrere la cara inflada i de pocs amics. Segons la revista ¡Hola!, la filla de Pitita Ridruejo i l’encara marit de Carolina de Mònaco viuen una història d’amor. La parella ha estat fotografia­da abraçant-se i fent-se carícies pels carrers de Madrid. Encara és aviat per parlar de festeig, però les imatges són testimoni del seu afecte.

Claudia Stilianopo­ulos és una dels tres fills de Pitita Ridruejo i José Manuel Stilianopo­ulos, el financer filipí d’origen grec nomenat ambaixador al Regne Unit i Espanya per Ferdinand Marcos. És coneguda per les seves creacions artístique­s, en especial per les escultures monumental­s, tot i que també treballa un altre tipus de formats, com la pintura de petita mida (que ven a uns 800 euros la peça). Fins i tot ha concebut transgress­ions com exhibir el seu art en un restaurant mentre gaudia d’un bon àpat o fer servir materials trobats al carrer per crear les seves obres. També fa creacions amb impressore­s 3D. Aquesta artista, alta i prima, ha heretat el posat elegant de la seva mare, membre activa de l’autèntica jet set ,la que viatjava pel món sense patrocinis, passava caps de setmana a Windsor i compartia taula amb Gunilla von Bismarck i Lola Flores a les festes de la Marbella daurada. Pitita Ridruejo, que va morir el 2019, era una dona molt religiosa que fins i tot assegurava que se li apareixia la Verge.

La seva filla és molt més discreta. La Clo, com li deia la seva mare, va estar casada durant gairebé 17 anys amb el també artista Juan Garaizábal, net del fundador de Viajes Marsans, amb qui va tenir dues filles.

Per la seva part, Hannover té dos fills fruit del seu primer matrimoni, amb Chantal Hochuli, i una filla amb Carolina de Mònaco, la princesa Alexandra de Hannover. No sembla que la parella principesc­a tingui intenció de trencar legalment el seu matrimoni, però després del cessament efectiu de la vida conjugal a Ernest se li han conegut diverses parelles, com la comtessa Maria Madalena Bensaude, que el va acompanyar a l’enllaç del seu fill Cristià. Segons l’¡Hola!, el príncep i l’artista es van conèixer a Eivissa a l’estiu. I amb l’arribada de la tardor han continuat veient-se i gaudint de Madrid.

El cap de la casa güelfa va passar un 2020 realment conflictiu i solitari, i potser ha decidit canviar les batusses a Àustria per la pau familiar a Espanya. El seu segon fill i la dona d’aquest últim viuen a Madrid i són un dels pocs lligams familiars que manté el príncep, que no es parla des de fa anys amb el seu primogènit, Ernest August. L’acusa d’“ingrat” i li exigeix que li torni el castell de Marienburg i les propietats que li va donar com a herència en vida entre el 2004 i el 2007.

El març passat el cap de la deposada casa reial de Hannover va ingressar a la clínica austríaca Vivamayr per ordre judicial. El magistrat li va proposar reduir una condemna per agressió verbal i física si deixava la beguda, cosa que va acceptar. Però uns dies després de fer-se públic l’ingrés a l’elitista clínica austríaca va ser vist a Eivissa, on va trobar una nova il·lusió que potser l’ajudarà a deixar enrere les addiccions i el mal geni que li van valer distincion­s oficioses com “príncep busca-raons” o “príncep pixaner”. De moment, ja torna a somriure.c

Ernest de Hannover i l’artista plàstica Claudia Stilianopo­ulos han estat fotografia­ts abraçant-se i fent-se carícies pels carrers de Madrid

Parella per sorpresa

 ?? KERSTIN JOENSSON / GETTY ?? Claudia Stilianopo­ulos i Ernest de Hannover viuen una incipient història d’amor
KERSTIN JOENSSON / GETTY Claudia Stilianopo­ulos i Ernest de Hannover viuen una incipient història d’amor
 ?? EUROPA PRESS ENTERTAINM­ENT / GETTY ??
EUROPA PRESS ENTERTAINM­ENT / GETTY
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain