La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘El juego del calamar’, l’estrena més vista en la història de Netflix

La sèrie sud-coreana suma 111 milions d’espectador­s en 28 dies

- REDACCIÓ Barcelona

Netflix ha assegurat que El juego del calamar és la millor estrena de la història de la plataforma després de sumar 111 milions d’espectador­s en els primers 28 dies d’emissió. La sèrie sud-coreana, convertida en un fenomen mundial de masses, supera així altres formats d’èxit com Bridgerton, que fins ara tenia el rècord amb 82 milions d’espectador­s; Gambito de dama; Stranger things; Tiger King ,o La casa de papel.

Netflix porta amb un secretisme absolut tot el que fa referència a les audiències, que no estan auditades per una empresa externa com les cadenes de televisió tradiciona­ls. El mètode que fa servir la plataforma per definir un visionamen­t no és compartit per altres companyies: quan un abonat veu un contingut concret durant dos minuts ja es comptabili­tza com a espectador.

Malgrat la controvèrs­ia sobre com comptabili­tza els èxits, és evident que El juego del calamar és un dels formats televisius més populars de l’any. Segons les mètriques de Google, les recerques relacionad­es amb la sèrie eclipsen les de qualsevol altre títol, les sabatilles Vans que vesteixen els protagonis­tes han augmentat les vendes un 7.800%, i una operadora d’internet sud-coreana va arribar a demanar a Netflix una indemnitza­ció per l’augment en l’ús de banda que va suposar l’estrena a Corea del Sud.

La trama comença amb el protagonis­ta Seong Gi-hun, un home endeutat que contacta amb l’organitzad­or d’una competició que podria suposar la solució a tots els seus problemes. Allà trobarà 455 persones de diferent classe social, totes amb els mateixos números vermells, disposades a lluitar a vida o mort per un premi milionari.

L’èxit de la sèrie va sorprendre Netflix, que només va promociona­r el llançament a Corea del Sud. Però l’algoritme de la plataforma, que detecta el contingut més exitós en una regió i el potencia en d’altres, va portar aquesta ficció al número u en més de 90 països. El cap de continguts de Netflix, Ted Sarandos, va avisar fa un parell de setmanes que la sèrie tenia “moltes possibilit­ats de convertirs­e en el seu programa més important”.c

 ?? YOUNGKYU PARK / EFE ?? Una imatge d’aquesta sèrie, que s’ha convertit en un fenomen mundial
YOUNGKYU PARK / EFE Una imatge d’aquesta sèrie, que s’ha convertit en un fenomen mundial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain