La Vanguardia (Català-1ª edició)

La directiva actual ha reservat 20 milions per a accions preventive­s

-

mai la sensació que l’informe tingués un to d’alarma i neguen categòrica­ment que en cap moment es posés en risc la seguretat dels aficionats. Prova d’això, asseguren, és que no es va denunciar mai ni es va comptabili­tzar cap incident relacionat amb això. Aquestes mateixes fonts afegeixen que la directiva sí que va atendre els informes, com demostra la contractac­ió d’una empresa per solucionar-los.

La directiva de Joan Laporta va fer, pocs mesos després de ser proclamada, una inversió d’1,8 milions d’euros per reparar “119 patologies que afectaven l’estabilita­t d’un element estructura­l” i que requerien una intervenci­ó urgent, com també 490 patologies més que, “sense presentar un risc a curt termini en el comportame­nt de l’estructura, sí que podien representa­r riscos per als usuaris per la caiguda de runa o carbonatac­ió”. La inversió incloïa 351 patologies més, resoltes per mitjà de feines de mantenimen­t. Segons ha pogut saber aquest diari, la junta actual ha reservat 20 milions d’euros més per a futures actuacions de caràcter preventiu.

El Camp Nou, per la seva edat, pateix patologies associades al pas del temps. Una d’aquestes patologies és l’esmentada carbonatac­ió. De fet, a l’informe d’Arup es feia referència a la “carbonatac­ió generalitz­ada” d’alguna estructura de l’estadi “més enllà del recobrimen­t”, per la qual cosa “ha començat fa anys el procés de corrosió de les armadures”. En aquest cas també aconsellav­en “una intervenci­ó urgent”.

Un altre dels problemes derivats de l’envellimen­t és la presència d’amiant, un material comú en la construcci­ó d’edificis les dècades dels anys cinquanta i seixanta. De fet, quan es va dur a terme la demolició del Miniestadi ja es va tenir en compte. L’amiant localitzat al Camp Nou haurà de ser retirat abans d’emprendre les obres de la remodelaci­ó. El club ha contractat uns consultors especialit­zats amb aquest objectiu.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain