La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça supera el primer gran escull

L’Olympiacos cau al Palau a la pròrroga

- LUIS BUXERES Barcelona

L’Olympiacos es va convertir en el primer gran escull europeu del Barça, una oposició brutal que els blaugrana van acabar superat amb sang, suor i dos tirs lliures d’Oriola. Els de Jasikevici­us van signar un d’aquests triomfs que valen doble en un clàssic europeu contra un Olympiacos amb maneres d’altres temps i que aquest curs té pinta d’arribar lluny .

Els problemes per al Barça van començar aviat. El físic grec imposava la seva llei amb facilitat. Vezenkov estrenava el marcador i els blaugrana van ser incapaços de capgirar-lo fins al tercer quart. Cada cistella era un part. Manaven les defenses perquè els atacs solien acabar en desastre. Sis paupèrrims punts per bàndol superat el minut 6... Va ser llavors quan va arribar la primera escomesa dels de Bartzokas, que cada cop que visita Barcelona deixa el segell que no va poder deixar quan va ser tècnic del Barça. Dorsey anotava un triple i un addicional (4 punts en una mateixa jugada, semblava un miratge) i tot seguit Sloukas, que forma part de la segona unitat en aquest imponent Olympiacos, feia pujar el 6-13 (m. 7). No reaccionav­en els de Jasikevici­us, negats en el tir exterior. Se’n van anar als vestidors amb un alarmant 0 de 12 en triples i van donar gràcies que al davant tampoc no hi sobrava la inspiració. Davies intentava compensar amb el seu habitual ímpetu la falta d’encert i Laprovitto­la intentava desencalla­r.

El descans va aclarir les idees de cop al Barça. De sobte, es va començar a jugar un altre partit. Kuric i Mirotic inaugurave­n (per fi) el compte de triples i en un tres i no res un parcial de 14-2 donava la volta al marcador de manera fulgurant (41-34, m. 25). Calathes es va disfressar aquesta vegada de rebotejado­r (13!) i el Barça va arribar a manar de 9 a l’últim quart (58-49). Ara bé, l’Olympiacos va respondre al campió i va arribar a posar-se al davant, i al final es va acabar amb una pròrroga que Higgins no va poder evitar al límit de la botzina. Al temps extra els grecs guanyaven 7,6 segons abans del final, però dos tirs lliures d’Oriola van impedir l’afront.c

 ?? EP ?? Calathes amb problemes per seguir Sloukas
EP Calathes amb problemes per seguir Sloukas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain