La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern central vol limitar al 15% de la plantilla els contractes temporals

- REDACCIÓ Barcelona

El Govern central ha proposat als agents socials la limitació dels contractes temporals al 15% de la plantilla, segons van explicar fonts sindicals. L’Executiu

vol també mantenir el contracte de formació dual a les empreses durant un màxim de dos anys, amb un màxim efectiu del 65% el primer any i del 85% en el segon, com a part d’un programa formatiu individual de les companyies.

Els contractes formatius per a l’obtenció de pràctiques en empreses es podran concertar per períodes d’entre tres mesos i un any de durada, segons les esmentades fonts. Aquests estaran dirigits a persones que hagin finalitzat els seus estudis en els últims tres anys, encara que en el cas de les persones amb discapacit­at es podrà estendre a cinc. Per altra banda, el Govern espanyol també ha anunciat que està disposat que el contracte fix d’obra al sector de la construcci­ó pugui encaixar en la contractac­ió indefinida.

En la reunió per a la modernitza­ció del mercat de treball celebrada ahir, l’Executiu va plantejar una nova definició del Mecanisme de Sostenibil­itat de l’Ocupació (MSO) per permetre que les empreses puguin recórrer a aquest instrument per necessitat­s de requalific­ació dels treballado­rs i per una transició profession­al cap a nous llocs de treball.

Les causes econòmique­s, tècniques, organitzat­ives i de producció podran justificar l’adopció d’aquest mecanisme, i es prohibiran noves contractac­ions, hores extres o externalit­zacions mentre l’empresa estigui acollida al MSO. Per la seva part, les companyies hauran de mantenir l’ocupació i dur a terme activitats formatives.

El text del Govern central per modernitza­r el mercat laboral també inclou una nova regulació de les empreses de treball temporal (ETT) que permet la celebració de contractes de posada a disposició per a treballs temporals sempre que la relació laboral de la persona cedida estigui concertada per temps indefinit.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain