La Vanguardia (Català-1ª edició)

Top Doctors capta 11,2 milions del fons Impact

La plataforma de cites mèdiques preveu facturar 14 milions

- BLANCA GISPERT Barcelona

Top Doctors, plataforma de cites mèdiques en línia, ha aconseguit 11,2 milions d’euros (13 milions de dòlars) en una ronda d’inversió liderada pel fons francès Impact Partners. En l’operació també ha participat l’Institut Català de Finances a través del vehicle ICF Venture Tech II i ha desinverti­t la gestora Inveready, que va finançar la companyia en etapes anteriors. Des del seu naixement, l’empresa ha captat sis milions més.

“Invertirem els diners en accelerar el creixement de la plataforma. Venem la tecnologia a hospitals, centres mèdics i laboratori­s”, avança el conseller delegat Alberto Porciani, fundador del negoci al costat de Lorena Bassas. Tots dos continuen com a principals accioniste­s de l’empresa encara que han perdut la majoria del capital amb aquesta ampliació.

El negoci es basa en un model de subscripci­ó a través del qual les companyies paguen a Top Doctors per l’ús del software de gestió de cites en línia, prescripci­ó amb el pacient, etcètera. Aquesta activitat aporta el 95% dels ingressos mentre que el 5% procedeix de la plataforma de cites disponible per a tots els usuaris d’internet. “Aquest servei és gratuït per als pacients i els metges. Els profession­als apareixen de forma gratuïta a la llista (després d’un sistema de selecció) i només paguen si volen activar el servei de reserves”, detalla el directiu.

A través d’aquestes dues activitats, la companyia va ingressar al voltant de 10 milions d’euros el 2020 i preveu assolir els 13,8 milions aquest any. “La pandèmia ha fet esclatar la medicina en línia”. Top Doctors assegura que té 20.000 profession­als mèdics adscrits i 15 milions d’usuaris actius al mes –200 milions a l’any– que utilitzen el servei de forma gratuïta. La implantaci­ó es troba a Espanya, on va començar el 2013, i també a l’estranger, on va fer el salt el 2015. “Som presents a Mèxic, Itàlia, Regne Unit, Colòmbia, Xile, Argentina i recentment hem tancat una aliança a l’Aràbia Saudita”.

Amb els diners rebuts, la plataforma vol reforçar-se als països on opera i invertir recursos en el desenvolup­ament de la tecnologia. Per això, preveu contractar un centenar de persones en els propers mesos. “Incorporar­em uns 70 profession­als a la seu de Barcelona, on ja ocupem 160 persones, i en fitxarem unes altres 30 a les filials”. La companyia té un important centre d’oficines a Mèxic, amb 130 persones en plantilla. Tot i això, la seu social es troba a Delaware, Estats Units, “per requerimen­ts dels inversors”, diu Porciani.c

La ‘start-up’ vol contractar un centenar de persones i consolidar-se a Europa i Llatinoamè­rica

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Alberto Porciani i Lorena Bassas, fundadors de la plataforma
INMA SAINZ DE BARANDA Alberto Porciani i Lorena Bassas, fundadors de la plataforma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain