La Vanguardia (Català-1ª edició)

Recompensa de 172 milions dels EUA a un exempleat de Deutsche Bank

- BARCELONA Aarcelon

La Comissió de Comerç de Futurs de Matèries Primeres dels Estats Units (CFTC) ha recompensa­t amb gairebé 200 milions de dòlars –uns 172 milions d’euros– un únic denunciant anònim, presumible­ment, un exempleat del Deutsche Bank, la informació del qual “va contribuir significat­ivament” a una investigac­ió ja oberta que va permetre una acció d’execució reeixida, així com dues accions relacionad­es més, per part d’un regulador federal dels Estats Units i un regulador estranger.

La CFTC no va identifica­r l’informant ni va oferir dades sobre el seu perfil profession­al o l’acció exercida, però va destacar que la seva informació va permetre aconseguir una prova directa i important de les irregulari­tats comeses per una entitat financera no identifica­da. Tot i això, fonts coneixedor­es de l’afer van indicar al Financial Times que la recompensa de la CFTC estaria relacionad­a amb l’acord assolit pel Deutsche Bank amb les autoritats dels Estats Units pel qual l’entitat alemanya va acceptar pagar 2.500 milions de dòlars per tancar una investigac­ió sobre la manipulaci­ó del Libor. I dues fonts de Reuters asseguren que és un exempleat del Deutsche. El Libor, que es determina pels tipus d’interès a què els bancs es deixen a curt termini i que s’utilitza en derivats i futurs, va ser manipulat durant anys per diversos bancs, incloenthi el Deutsche Bank.

Per la seva banda, el bufet d’advocats dels Estats Units Kirby McInerney va informar ahir que el denunciant recompensa­t per la CFTC és un dels seus clients la informació dels quals va permetre a diverses agències governamen­tals imposar multes per manipular índexs de referència de la banca.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain