La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP veu en risc els fons europeus si es toca la seva llei d’ocupació del 2012

-

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va advertir ahir que seria “perjudicia­l per a Espanya” derogar la reforma laboral aprovada el 2012 pel Govern de Mariano Rajoy, i va assegurar que aquest compromís del Govern de PSOE i UP, al qual la vicepresid­enta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va posar ahir data d’execució per a aquest mateix any, “pot posar en perill els fons europeus”.

La dirigent popular va criticar que el Govern de coalició vulgui derogar una legislació laboral “que ha generat més de 3 milions de llocs de treball” i que ha permès articular els ERTO, “que han estat una fórmula fonamental durant la pandèmia perquè molts espanyols poguessin tenir una prestació i garantir la seva ocupació”.

Per això, Gamarra va demanar el Govern que “no dugui a terme aquesta derogació” que, segons va dir, “anirà en la direcció contrària al que necessita Europa”. Segons la portaveu popular, “Espanya el que necessita perquè hi hagi una recuperaci­ó econòmica i d’ocupació per continuar creixent és un mercat laboral flexible”, una reflexió molt en línia amb els arguments amb què el PP va justificar en el seu moment la reforma del 2012, que va implan

Gamarra demana que no es derogui la reforma laboral, ja que per créixer es necessita “un mercat flexible”

tar mesures com la retallada de la indemnitza­ció per acomiadame­nt improceden­t o que es pogués acomiadar per descens dels beneficis.

A més, Gamarra va aprofitar per criticar “la gàbia de grills en la qual s’ha convertit el Govern d’Espanya amb aquesta derogació protagonit­zada per diferents membres de l’Executiu amb el beneplàcit de Pedro Sánchez”. Segons va dir, “l’únic que està generant Sánchez és inestabili­tat, insegureta­t jurídica, incertesa i desconfian­ça cap a Espanya com a país en el qual invertir”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain